Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a aprobat pentru prima dată difuzarea în cinematografe a unui film cu tematică gay. Regizor: Reprezintă un pas mare pentru cineaști

China a aprobat pentru prima dată difuzarea în cinematografe a unui film cu tematică gay. Regizor: Reprezintă un pas mare pentru cineaști

Un articol de: - 03 Sep 2015, 17:11
China a aprobat pentru prima dată difuzarea în cinematografe a unui film cu tematică gay. Regizor: Reprezintă un pas mare pentru cineaști Foto: septeuill78.fr Externe
Comitetul de cenzură din China a aprobat pentru prima dată în istorie difuzarea în cinematografele din această ţară a unui film ce prezintă în mod deschis o poveste de iubire între doi bărbaţi gay, informează variety.com. Filmul "Seek McCartney" nu are deocamdată o dată oficială de lansare.

Lungmetrajul "Seek McCartney", denumit anterior "Looking for Rohmer", a fost regizat de Wang Chao, un apreciat cineast chinez, care s-a remarcat în 2014 cu pelicula "Fantasia", selectată în secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes.

Wang Chao a făcut acest anunț printr-un mesaj publicat pe blogul său. El consideră că evenimentul reprezintă "un pas mic pentru comitetul de cenzură şi un pas mare pentru cineaşti".

Lungmetrajul "Seek McCartney", o coproducţie chinezo-franceză, realizată în colaborare cu Reboot Films, îl are ca producător pe magnatul francez Olivier Aknin. Rolurile principale sunt interpretate de actorul chinez Han Geng şi actorul francez Jeremie Elkaim.

În China nu există un sistem de clasificare a filmelor în funcţie de vârsta minimă a spectatorilor care au dreptul de a le viziona, așa că lungmetrajele care ajung în cinematografe pot fi vizionate de spectatori de toate vârstele.