Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a finalizat construcția celui mai mare telescop din lume, rolul acestuia este de a cerceta dacă există viață extraterestră (VIDEO)

China a finalizat construcția celui mai mare telescop din lume, rolul acestuia este de a cerceta dacă există viață extraterestră (VIDEO)

Un articol de: - 03 Iul 2016, 21:09
China a finalizat construcția celui mai mare telescop din lume, rolul acestuia este de a cerceta dacă există viață extraterestră (VIDEO) Foto: CCTVNews Externe

China a terminat construcția telescopului FAST, care are o suprafață de 30 de ori mai mare  decât a unui teren de fotbal și un diametru de 500 de metri. Acesta este cel mai mare telescop din lume, depășind celebrul Arecibo din Puerto Rico.

Scopul acestui telescop este de ridica puterea spațială a chinezilor, de a explora spațiul cosmic și de căutare de indicii care să confirme sau infirme existența vieții extratereste, potrivit rt.com.

Telescopul a fost construit pe un munte din provincia Guizhou, și au început în Marie 2011, costând autoritățile chinezești 700 de milioane de yuani, echivalentul a peste 105 milioane de dolari.

China a finalizat construcția celui mai mare telescop din lume, rolul acestuia este de a cerceta dacă există viață extraterestră (VIDEO)