Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a lansat o linie telefonică în care cetățenii îi pot turna pe cei care critică Partidul Comunist

China a lansat o linie telefonică în care cetățenii îi pot turna pe cei care critică Partidul Comunist

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Apr 2021, 16:55
China a lansat o linie telefonică în care cetățenii îi pot turna pe cei care critică Partidul Comunist Foto: Hepta - Zuma Press / Huang Jingwen Externe

Autoritatea de reglementare cibernetică din China a deschis o linie telefonică specială pentru cei care vor să reclame cazuri de defăimare a politicilor sau a istoriei Partidului Comunist Chinez. 

 

Linie telefonică specială pentru ”turnători”, în China

 

„O nouă linie directă a fost lansată pentru cei doresc să-şi denunţe prietenii, vecinii şi colegii”, a spus jurnalistul Michael Standaert, citat de The Guardian. 

Potrivit unui comunicat oficial al autorităților chineze, cetățenii pot suna la linia telefonică respectivă să reclame cazuri de „denaturare” a istoriei Partidului Comunist, de „atacuri” asupra conducerii şi politicilor sale, de „defăimare” a eroilor partidului sau a „culturii socialiste avansate”.

Informarea nu face referire la pedepsele ce pot fi aplicate celor reclamați. Pe de altă parte,  este cunoscut faptul că persoanele care contestă linia Partidului Comunist riscă până la trei ani de închisoare.

Linia telefonică a fost lansată în contextul în care China va marca, în iulie, 100 de ani de la înființarea Partidului Comunist.
 

Citeşte mai multe despre:   China,   linie telefonica,   Partidul Comunist Chinez,   comunism