Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a vândut, anul trecut, 220 de miliarde de măşti în valoare de 53 de miliarde de dolari (VIDEO)

China a vândut, anul trecut, 220 de miliarde de măşti în valoare de 53 de miliarde de dolari (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Ian 2021, 21:53
China a vândut, anul trecut, 220 de miliarde de măşti în valoare de 53 de miliarde de dolari (VIDEO) Foto: Pixabay Externe

China ”s-a îmbogățit” din pandemie. Țara din care a pornit virusul ucigaș a înregistrat exporturi record de echipamente de protecţie medicală în anul 2020. Peste 200 de miliarde de măşti au plecat din China către destinaţii din toată lumea. La acestea se adaugă alte câteva miliarde de costume de protecţie şi de teste, informează B1 TV.

 

China a exportat 220 de miliarde de măști în contextul pandemiei declanșate chiar pe teritoriul ei

 

Aproximativ 220 de miliarde de măști chirurgicale, atatea a exportat China în 2020 ca urmare a cererii foarte ridicate. Suficient ca fiecare locuitor al planetei să aiba 40 de măști. Iar potrivit estimărilor autorităților chineze, doar măștile s-ar ridica la o valoarea de peste 52 de miliarde de dolari. În totalul autorităților chineze au fost, însă, incluse și măștile donate.

La numărul mare de măști se mai adaugă și 2,3 miliarde de costume de protecție, precum și un miliard de truse de testare a coronavirusului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Anul trecut, afacerile cu echipamente de protecție au înregistrat o explozie în China. Doar în prima parte a anului 2020 au fost înfiintate nu mai puțin de 73.000 de companii a căror activitate era producția de echipamente de protecție. Multe dintre acestea nu produceau, însă, la standardele cerute de clienții externi, astfel ca autoritățile au închis o bună parte a lor.

Potrivit autorităților chineze, producția de echipamente de pretecție ar fi și unul dintre principalii factori care au contribuit la revenirea parțială a economiei țării în 2020. China este una dintre puținele state din lume care au înregistrat o creștere economică pozitivă în 2020, de aproximativ 2%. Acest procent este, însă, foarte mic pentru China, care de regulă raportează creșteri economice de 5-6%. În plus, o bună parte a creșterii economice din China are la bază exporturile, nu consumul sau investițiile.
 Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației