Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China: Cazuri suspecte de leucemie, la o fabrică unde sunt produse iPhone-uri

China: Cazuri suspecte de leucemie, la o fabrică unde sunt produse iPhone-uri

Un articol de: - 15 Sep 2014, 12:03
China: Cazuri suspecte de leucemie, la o fabrică unde sunt produse iPhone-uri Foto: inquisitr.com Externe

Mai multe decese din cauza leucemiei au avut loc în rândul unor angajaţi la o fabrică din China unde se produc milioane de iPhone-uri, în timp ce Apple a anunţat că desfăşoară o anchetă, relatează The Inquisitr.

Cel puţin 13 lucrători cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au fost diagnosticaţi cu leucemie după ce s-au îmbolnăvit la o fabrică din Shenzhen începând din 2010. Cinci dintre ei au murit, în timp ce medicii susţin că o astfel de boală este rară la vârsta lor.

Familiile şi grupurile sindicale cred că leucemia a fost cauzată de expunerea la substanţele chimice folosite în liniile de producţie şi susţin că este posibil să fie afectaţi mai mulţi angajaţi.

Familiile victimelor afirmă că muncitorii se protejau de substanţele chimice doar cu mănuşi de plastic şi măşti de protecţie şi că li s-au oferit puţine informaţii sau chiar deloc despre posibililele pericole, fără a li se spune ce fel de substanţe manipulează.

După ce s-au îmbolnăvit la muncă şi au fost diagnosticaţi cu leucemie, doi muncitori afirmă că aceştia au fost concediaţi în trei luni şi li s-a refuzat plata asigurării medicale care să le acopere tratamentul, afirmă familiile acestora.

Apple a anunţat că tratează cu seriozitate aceste acuzaţii şi va analiza situaţia de la fabrica din Shenzhen, unde sunt produse aproximativ două milioane de iPhone-uri pe săptămână de 230.000 de angajaţi din toată China.

Citeşte mai multe despre:   China,   iPhone