Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China: Două surori siameze unite în zona pieptului au fost separate cu succes

China: Două surori siameze unite în zona pieptului au fost separate cu succes

Două surori siameze, unite în zona pieptului şi a abdomenului, au fost separate, cu succes, la spitalul pediatric din Shanghai. La operaţia, care a durat şase ore, au participat patru echipe de medici. Fetiţele, în vârstă de patru luni, respiră cu ajutorul aparatelor, dar starea lor este bună, iar medicii spun că se vor recupera repede, potrivit globaltimes.cn.

Fetiţele aveau un singur ficat şi un sac comun pentru cele două inimi. După şase ore, ele au ieşit din sala de operaţie separate şi cu organe funcţionale.

„Operaţia a decurs aşa cum era planificat. Ficaturile lor erau unite, dar nu şi inimile. Aşa că am separat pericardul. Au pierdut puţin sânge, iar copiii se vor reface foarte repede", a declarat chirurgul Cehn Qiming.

Aceasta este cea de-a treia operaţie de separare a unor siamezi realizată la spitalul de copii din Shanghai. Este pentru prima dată când anomalia a fost depistată încă din timpul sarcinii, în săptămâna 18. Mama, o femeie de 39 de ani, a hotărât să ducă sarcina la termen.

În luna mai, în China s-a mai născut o pereche de siameze. Acestea au două capete, dar un singur corp, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de succes ale unei operaţii de separare. 

Citeşte mai multe despre:   China