Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China, răspuns tăios pentru Joe Biden: „A impune altor țări propriul tău sistem democratic e o erezie și o manipulare"

China, răspuns tăios pentru Joe Biden: „A impune altor țări propriul tău sistem democratic e o erezie și o manipulare"

Un articol de: Andrei Vlad - 29 Apr 2021, 19:58
China, răspuns tăios pentru Joe Biden: „A impune altor țări propriul tău sistem democratic e o erezie și o manipulare" Foto: Hepta - Zuma Press / Li Xueren Externe

În timpului administrației Joe Biden, tensiunile dintre SUA și Rusia, respectiv China, ating cote înalte. După schimbul de replici dintre oficialii de la Washington și Moscova, a venit rândul Beijingului să ofere un punct de vedere cu privire la pozițiile președintelui american, potrivit AFP.

Subtil, Joe Biden a criticat modul de guvernare al Chinei, atitudine care a primit rapid reacții de la Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing. Purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a comentat pe marginea acestui subiect, după ce Biden a vorbit despre „concurența" americano-chineză.

„Autocrații cred că democrațiille nu pot rivaliza", a comentat Biden, care a punctat, de asemenea, faptul că America „nu caută un conflict cu China".

„Este normal ca Beijingul și Washingtonul să se afle în concurență în anumite domenii. Dar această concurență, la fel ca într-un concurs de atletism, trebuie să fie ocazia unei emulații care să permită fiecăruia să se autodepășească, nu un duel pe viață și pe moarte", a declarat oficialul chinez. 

 

„Asta nu va face decât să creeze divizări și să exacerbeze tensiunile"

 

De asemenea, purtătorul de cuvânt chinez s-a arătat nemulțumit de faptul că sistemul de guvernare al țării este „disecat" de către americani. 

„Democrația este o valoare comună a umanității, nu un produs brevetat doar de o țară. 

A impune altor țări propriul tău sistem democratic este o erezie și o manipulare a valorilor democratice. Asta nu va face decât să creeze divizări, să exacerbeze tensiunile și să submineze stabilitatea.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

China dorește să dezvolte cu SUA o relație bazată pe absența conflictului, pe neconfruntare, respect mutual și cooperare ca de la câștigător la câștigător", a mai transmis diplomatul. 

Citeşte mai multe despre:   China,   SUA,   Joe Biden