Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China se pregătește de COLONIZAREA LUNII: Mai mulți studenți experimentează trăiul în condițiile de pe satelitul Terrei

China se pregătește de COLONIZAREA LUNII: Mai mulți studenți experimentează trăiul în condițiile de pe satelitul Terrei

Un articol de: - 11 Mai 2017, 19:16
Externe

Opt studenți chinezi se vor izola timp de 365 de zile într-un laborator închis care simulează mediul lunar, o nouă etapă pe calea realizării ambiției Beijingului de a trimite oameni pe Lună, relatează AFP, citată de Agerpres.

Patru studenți ai universității chineze din Beijing, specializată în cercetare astronautică, au intrat deja miercuri într-un modul de 160 mp numit Yuegong-1 (Palatul lunar — 1), a anunțat agenția chineză Xinhua. Aceștia vor trăi în laboratorul izolat pentru a simula o misiune lungă, autonomă, fără niciun fel de aport exterior. Deșeurile umane vor fi tratate prin biofermentație, iar plante și legume experimentale vor fi cultivate cu ajutorul unor derivați din deșeurile alimentare și menajere.

China nu intenționează să trimită astronauți pe Lună cel puțin în următorii zece ani, dar acest experiment o ajută să pregătească o ședere prelungită a exploratorilor pe satelitul Terrei.

Primii patru studenți, doi bărbați și două femei, vor sta 60 de zile după care vor fi înlocuiți de alți patru care vor rămâne 200 de zile. Apoi primii vor reveni pentru o ultimă perioadă de 105 zile, ceea ce va face ca perioada totală petrecută în laborator să fie de un an de zile.

"Palatul lunar" dispune de două module pentru culturi vegetale, dar și de un spațiu de locuit ce conține patru zone de somn, o sală comună, o sală de baie, o cameră dedicată tratării deșeurilor și o alta pentru creșterea animalelor.

"Eu voi avea în sarcină tratarea deșeurilor solide, a urinei, recoltarea cerealelor și prepararea meselor", a explicat un student la televiziunea publică CCTV. Ceilalți colegi se vor ocupa de culturile vegetale, monitorizarea medicală sau inventarierea materialelor.

"Palatul lunar" este cea de a treia bază autonomă locuită de gen din lume și prima concepută în China.

China investește miliarde de euro în programele sale spațiale, conduse de armată, pentru a încerca să ajungă din urmă Europa și SUA, intenționând ca în 2022 să dețină prima stașie spațială cu echipaj uman.

 

Citeşte mai multe despre:   China,   Luna,   experiment
Loading...