Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China: Trei copii au murit după ce au băut lapte contaminat

China: Trei copii au murit după ce au băut lapte contaminat

Trei copii au murit, iar alte 35 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat lapte contaminat, în provincia nord-vestică Gansu, anunţă Xinhua.

Cele 35 de persoane, majoritatea copii sub 14 ani, primesc îngrijiri medicale la spitalele din Gansu, potrivit informaţiior făcute publice de oficiali într-un comunicat de presă.

O primă investigaţie arată că pacienţii au fost otrăviţi cu nitrit, substanţă chimică folosită ca şi conservant al cărnii, în industria alimentară, după ce au băut lapte provenit de la două ferme locale.

În urma incidentului, cele două ferme au fost închise, iar managerii lor sunt anchetaţi.

Sectorul alimentar al chinei a fost puternic zguduit de scandalurile privind toxinele din alimente, care au scăzut încrederea populaţiei chineze în siguranţa mâncării.

Săptămâna trecută, agenţia de verificare a calităţii a închis aproape jumătate din fermele din China, această măsură făcând parte din campania de „curăţare” a industriei.

În 2008, cel puţin şase bebeluşi au murit şi alţi 300.000 s-au îmbolnăvit după ce au consumat lapte praf contaminat cu melamină., o substanţă chimică, întrebuinţată la  fabricarea unor materiale plastice rezistente.

 

Citeşte mai multe despre:   copii,   morti,   China