Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China va elibera de miercuri informații cu privire la pacienții asimptomatici infectați cu noul coronavirus

China va elibera de miercuri informații cu privire la pacienții asimptomatici infectați cu noul coronavirus

Un articol de: Roxana Mirea - 31 Mar 2020, 20:06
 China va elibera de miercuri informații cu privire la pacienții asimptomatici infectați cu noul coronavirus Externe

China va începe de miercuri să elibereze informații despre pacienții cu coronavirus care nu prezintă simptome, ordonându-le să stea în carantină timp de 14 de zile, potrivit unui oficial din domeniul sănătății.

Nu mai există cazuri locale, iar noile infectări apar în rândurile celor care vin din afară, iar existența purtătorilor de virus fără simptome alimentează îngrijorarea populației cum că oamenii ar putea răspândi virusul fără să știe că sunt bolnavi, potrivit Reuters..

Începând cu 1 aprilie, raportul zilnic al Comisiei Naționale de Sănătate va include pentru prima dată detalii cu privire la astfel de cazuri, a declarat Chang Jile, un oficial al comisiei. Totodată, persoanele care au intrat în contact strâns cu cei veniți din afara Chinei, vor fi puși sub observație medicală timp de 14 zile.

Până luni, numărul pacienților asimptomatici ținuți sub observare a ajuns la 1 541. 205 din aceștia provin din afara Chinei, a declarat comisia.

Luni s-au înregistrat 48 de noi infecții cu noul coronavirus, iar unul dintre cei bolnavi de COVID-19 a decedat.

Mulți erau studenți care se întorceau din străinătate. Aproximativ 35 000 de cetățeni chinezi infectați studiază încă în străinătate, 11 000 de cetățeni fiind deja vindecați, a declarat Liu Jin, un oficial al Ministerului Educației.

 

Citeşte mai multe despre:   China