Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Chinezii vor primi note de la Guvern. Cum vor fi penalizați cetățenii care iau calificative mici

Chinezii vor primi note de la Guvern. Cum vor fi penalizați cetățenii care iau calificative mici

Un articol de: B1.ro - 24 Mar 2018, 11:28
Chinezii vor primi note de la Guvern. Cum vor fi penalizați cetățenii care iau calificative mici Externe

Guvernul chinez implementează în perioada următoare un vast program de evaluare a cetățenilor, bazat pe comportamentele lor online și în viața reală, pe mii de date personale și administrative. 

Planul guvernului ar urma să fie pe deplin implementat în 2020, dar chiar de la 1 mai chinezii vor primi note sociale, iar indivizii care iau note proaste nu vor mai putea să urce în avion și  în tren timp de un an. 

Sunt vizați chinezii care au răspândit informații false despre terorism, care au deranjat în timpul călătoriilor, nu au luat bilet, nu și-au plătit amenzile sau asigurările. Vor mai fi penalizate și alte greșeli precum fumatul în transportul în comun, traversarea pe culoarea roșie sau cumpărarea produselor autohtone într-o cantitate mică. În schimb, chinezii care vor promova pe internet articole pozitive despre țara lor sau cei care au o diplomă vor primi puncte în plus, notează Digi24.

Potrivit organizației Human Rights Watch, chinezii care primesc note proaste de la guvern ar putea avea probleme chiar mai mari decât interdicția de a călători cu trenul sau avionul. Ei  s-ar putea confrunta cu tot felul de obstacole, de la a obține o slujbă până la înscrierea copilului la școala dorită.

De fapt, susține organizația, proiectul guvernului chinez nu e decât un vast program prin care se încearcă instituirea unui control chiar mai puternic asupra populației și mai ales asupra disidenților.

Citeşte mai multe despre:   China