Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Chișinăul, în pragul unor noi tensiuni. Capitala moldoveană va fi vizitată de vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Chișinăul, în pragul unor noi tensiuni. Capitala moldoveană va fi vizitată de vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Un articol de: - 04 Iul 2016, 15:08
Chișinăul, în pragul unor noi tensiuni. Capitala moldoveană va fi vizitată de vicepremierul rus Dmitri Rogozin Foto: ibtimes.co.uk Externe

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va efectua pe 5 și 6 iulie o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta se va întâlni cu premierul Pavel Filip, dar și cu Ministrul Economiei, Octavian Calmac, informează Radio Chișinău.

Guvernul a anunțat acum o lună că, în cadrul vizitei, va fi agreată o foaie de parcurs pentru eliminarea restricțiilor la exportul de mărfuri molodvenești de pe piața rusă.

Sursa citată amintește că sosirile vicepremierului rus la Chișinău au declanșat de fiecare dată proteste și scandaluri, mai ales din cauza susținerii deschise pe care Rogozin o manifestă față de regiunea separatistă din stânga Nistrului, dar și din cauza criticilor dure pe care acesta le-a enunțat față de încercările moldovenilor de a se integra în blocul comunitar.

De exemplu, vizita lui Rogozin la Chișinău din mai 2014 s-a terminat cu scandal, după ce autoritățile ucrainene nu au permis ca avionul ce îl transporta să survoleze teritoriul ucrainean. Rogozin a fost nevoit atunci să plece la Moscova cu un avion de cursă. Tot atunci, autoritățile moldovene au confiscat din avionul lui Rogozin liste cu semnături pentru independența Transnistriei, liste pe care acesta le luase de la Tiraspol.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Chisinau,   vizita oficiala