Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CIA ar fi încercat să spargă sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple

CIA ar fi încercat să spargă sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple

Un articol de: - 10 Mar 2015, 16:25
CIA ar fi încercat să spargă sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple Foto: the intercept Externe

Experții în informatică ai CIA au lucrat timp de aproape un deceniu pentru a sparge sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple, scrie marți site-ul de investigații The Intercept.

Această concluzie a rezultat în urma consultării unor documente furnizate de Edward Snowden, fost consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), ce arată că informaticienii CIA au dezvoltat o versiune a aplicației XCode — program a cărui versiune originală a fost produsă de Apple — pentru a accesa programele distribuite pe App Store.

Totuși, informațiile nu clarifică dacă CIA chiar a reușit să spargă codurile de criptare ale Apple. Această operațiune ar fi început în 2006, un an înainte ca grupul Apple să lanseze primul iPhone, și a continuat până în anul 2013.

Relatările frecvente din ultima vreme despre operațiunile de spionaj electronic conduse de serviciile secrete au determinat consumatorii din lumea întreagă să privească cu scepticism noile tehnologii.

În luna septembrie, compania Apple a anunțat consolidarea metodelor de criptare a datelor stocate pe iPhone-uri, susținând că modificările efectuate nu permit accesarea datelor salvate în memoria acestor telefoane, nici măcar în situația în care autoritățile ar emite un ordin de interceptare a respectivelor dispozitive electronice. Ulterior, gigantul Google a anunțat la rândul său că are în vedere să introducă instrumente de criptare mai puternice.

 

Citeşte mai multe despre:   iPhone,   CIA,   apple,   securitate,   informatii,   telefon