Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cinci măsuri prin care britanicii pot fi taxați pentru că au întors spatele Europei

Cinci măsuri prin care britanicii pot fi taxați pentru că au întors spatele Europei

Un articol de: - 25 Iun 2016, 13:07
Cinci măsuri prin care britanicii pot fi taxați pentru că au întors spatele Europei Foto:abcnewsradioonline.com Externe

După referendumul din Marea Britanie, din 28 de state membre ale Uniunii Europene vor mai rămâne doar 27. Reacțiile după votul britanicilor au fost dintre cele mai variate: în timp ce unii au felicitat decizia cetățenilor, alții i-au blamat că au votat în necunoștință de cauză, în timp ce unii mai speră că Marea Britanie va rămâne în blocul comunitar, alții se gândesc la modalități de a-i penaliza pe aceștia pentru șocul adus Europei.

Jurnaliștii de la DcNews au identificat cinci măsuri prin care Marea Britanie ar putea fi pedepsită pentru că ”a dat cu flit Europei”.

Prima ar fi concedierea miilor de cetățeni britanici din Comisia Europeană plătiți cu bani buni europeni. Oricum aceștia nu ar mai avea dreptul să muncească în C.E. și trebuie evitată situația în care ar exista un conflict de interese: un cetățean al unei țări concurente blocului UE să lucreze în centre de comandă ale structurii comunitare.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Și pentru că britanicii au ales să plece, ei ar trebui să plătească despăgubirile pentru încheierea contractelor înainte de termen.

O a doua măsură ar fi mutarea de la Londra a Agenției Europene a Medicamentului, structură care generează venituri importante prin locurile de muncă generate și taxele încasate.

”Excluderea Marii Britanii din sistemul acordării automate a licențelor/autorizațiilor de punere pe piață. (...) În cazul nerecunoașterii automate a competențelor, experții britanici vor lucra mai greu în Europa”, este a treia modalitate de pedepsire a britanicilor.

De asemenea, se poate vorbi și despre introducerea de vize pentru cetățenii britanici care călătoresc pe continent, lucru care le-ar crea un disconfort.

”Taxarea serviciilor financiare drept extracomunitare va duce la mutarea marii finanțe din City în centrele de afaceri de la Paris și Frankfurt. Taxele vamale vor face produsele britanice mai scumpe”, este încă una dintre măsurile identificate de DcNews.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie,   Uniunea Europeana