Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cine este Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA

Cine este Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA

Un articol de: George Lupu - 26 Feb 2021, 10:43
Cine este Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA Foto: presidency.ro Externe

Noul ambasador al României în SUA în locul lui George Maior va fi Andrei Muraru. Consilierul prezidențial a fost numit de președintele Klaus Iohannis ambasador al României în Statele Unite.

 

Ce scrie în CV-ul lui Andrei Muraru, viitorul ambasador al României în SUA

 

Andrei Muraru este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Andrei Muraru a publicat mai multe cărți și studii despre istoria Comunismului. Activitatea sa publicistică vizează publicarea cărții “Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, Polirom, 2017, coordonator al volumelor “Dicţionarul penitenciarelor din România comunistă” (1945-1967), Polirom, 2008, “Regele, comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I” (împreună cu Alexandru Muraru), Polirom, 2017, “Revoluția din 1989. Învinși și învingători” (împreună cu Anneli Ute Gabanyi, Alexandru Muraru, Daniel Șandru), Polirom, 2020, şi coautor al volumului “O istorie a comunismului din România. Manual pentru liceu”, Polirom, 2008; ediţia a II-a, 2009; ediția a III-a, 2014.

Andrei Muraru a fost bursier la Aristotle University of Thessaloniki (Erasmus-Socrates, 2004-2005), New Europe College (2009-2010) şi United States Holocaust Memorial Museum (Washington DC, 2010-2011). A beneficiat, de asemenea, de o bursă doctorală finanţată prin programul POSDRU (2008-2011) A obținut recent o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014).

În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

 

George Maior ar urma să fie numit ambasadorul României în Iordania

 

Luni, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de rechemare de ambasadori. Printre aceștia se numără și ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, dar și ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

George Maior, fostul ambasador al României în SUA, ar urma să fie numit ambasador la Amman, Iordania, au declarat surse diplomatice pentru G4Media.ro.

 În vârstă de 53 de ani, George Maior este diplomat de carieră și fost senator PSD. Între octombrie 2006 și ianuarie 2015, el a fost directorul Serviciului Român de Informații. Ulterior, pentru o perioadă de șase ani, a fost ambasadorul României la Washington.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Muraru,   SUA,   Klaus Iohannis,   George Maior