Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cine vrea excluderea Huawei din 5G în Germania?

Cine vrea excluderea Huawei din 5G în Germania?

Un articol de: - 01 Oct 2020, 17:25
Cine vrea excluderea Huawei din 5G în Germania? Foto: Hepta.ro Externe

Cercurile guvernamentale s-au distanțat de declarația unui articol din Handelsblatt, potrivit căruia a existat un acord împotriva Huawei. Golem.de a scris, de asemenea, și Handelsblatt, că guvernul federal a fost de acord cu o înțelegere în problema de securitate 5G, iar acest fapt echivalează cu faptul că Huawei va fi exclusă, de fapt și în perspectivă, din rețeaua germană 5G.

Conform Handelsblatt, Foreign Office, în mod caracteristic si critic la adresa Huawei, nu poate decât să refuze furnizorului de tehnologie fiabilitatea formală necesară pentru certificarea componentelor 5G critice. Nici Ministerul Federal de Interne, nici Ministerul Economiei nu au dorit să confirme acest acord la cererea lui Golem.de, dar au declarat în unanimitate că coordonarea departamentală nu a fost finalizată. Annika Einhorn, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Federal al Economiei, a declarat: "Discuțiile din cadrul guvernului sunt în curs de desfășurare".

Există o luptă în cadrul guvernului cu privire la testul de încredere pentru furnizorii de tehnologie de rețea 5G. Este de necontestat faptul că ar trebui să existe o examinare și să existe o dezbatere aprinsă cu privire la proiectarea acesteia. Proiectul Legii securității IT 2.0 a Ministerului de Interne din primăvară prevede o declarație de încredere din partea furnizorilor, în care aceștia se angajează să respecte anumite specificații obligatorii. Conformitatea ar trebui apoi verificată permanent și, în cazul unei încălcări, excluderea unui furnizor ca nedemn de încredere este posibilă.

Ministerul de Externe, sub conducerea SPD, nu a fost de acord cu acest regulament, deoarece excluderea furnizorilor chinezi ar fi, în cel mai bun caz, posibilă retroactiv, în cazul unor încălcări specifice ale acestor obligații, conform unei surse confidențiale.

Deoarece o mare parte a Foreign Office reprezintă poziția guvernului SUA cu privire la problema Huawei și doresc ca furnizorii chinezi să fie excluși, Ministerul Federal de Externe a insistat pentru o așa-numită verificare a încrederii ex ante (în avans) în votul departamental. Se spune că furnizorii chinezi nu reușesc acest test deoarece, potrivit Foreign Office, sunt obligați prin lege să sprijine guvernul chinez la comandă în spionaj și sabotarea rețelelor străine. Huawei neagă această interpretare a legilor chineze și subliniază că guvernul chinez nu deține acțiuni în companie și nu poate comanda activități ilegale în străinătate.

Ce este acum agreat? Se pare că a existat un acord privind o revizuire ex ante ca parte a coordonării ministeriale. De asemenea, este raportat în unanimitate că nu există nici o excludere în avans a unui furnizor. Din acest moment, interpretările ministerelor respective diferă: În timp ce Foreign Office pare să presupună că furnizorii chinezi și, prin urmare, Huawei nu pot trece testul de încredere ex ante, deoarece Ministerul de Externe singur poate bloca acest lucru, alte cercuri guvernamentale au comunicat deja opusul în luna august.

În luna august, cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat despre poziția ministerului federal al Economiei, de a accepta efectuarea unei verificări a fiabilității în avans. Standardul ridică o barieră foarte ridicată în calea excluderii furnizorilor: aprobarea tehnologiei pentru echipamentele 5G este primul pas în controlul Agenției Federale de Securitate a Tehnologiei Informației (BSI). Ministerul de Interne și Ministerul Economiei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea refuzării aprobării furnizorului în a doua etapă, în pofida evaluării siguranței BSI. Cu toate acestea, o astfel de evoluție este de fapt imposibilă, deoarece Cancelaria Federală și Ministerul Federal al Afacerilor Economice și-au exprimat în mod repetat opoziția față de excluderea Huawei din cauza țării de origine, China.

Cancelarul Angela Merkel a declarat Bundestagului german: "În primul rând, știu - ca și dumneavoastră, cred - că Huawei a fost folosit în diferite moduri în rețelele 2G, 3G și 4G - și nu numai în Germania, dar și în alte părți ale Europei - și că nu am avut cazuri suspecte când am lucrat cu Huawei - cel puțin nici o companie de telecomunicații nu a spus ".

Diverse informări din cercurile ministerelor care rămân anonime și care își descriu propriile dorințe ca realitate, au fost la ordinea zilei de la începutul dezbaterii Huawei. Veți întâlni anumiți jurnaliști care sunt echilibrați cu obiectivele administrației Trump în războiul economic împotriva Huawei.O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

La mijlocul lunii septembrie, ziarul Die Welt a deschis un articol cu titlul: "Asa vrea Merkel sa rezolve Huawei" si a relatat, referindu-se la cercurile guvernamentale - probabil la ministerul federal de Externe - că exista acum un test de încredere de care este putin probabil ca Huawei să treacă: "Un furnizor este, de asemenea, verificat pentru a determina dacă este integrat structural ca o companie într-un sistem politic problematic - de exemplu, organizațional sau prin obligații legale", a scris Die Welt.

O analiză de Achim Sawall / golem.de