Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ciocniri violente la Moscova între protestatari şi forţele de ordine. Sute de persoane au fost reţinute (VIDEO)

Ciocniri violente la Moscova între protestatari şi forţele de ordine. Sute de persoane au fost reţinute (VIDEO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 12 Iun 2019, 20:59
Ciocniri violente la Moscova între protestatari şi forţele de ordine. Sute de persoane au fost reţinute (VIDEO) Foto: Vladimir Putin (sursă: hepta.ro) Externe

Sute de oameni au fost reţinute în Rusia, în timpul unui protest de mercuri, care cerea pedepsirea poliţiştilor care l-au reţinut pe jurnalistul investigativ Ivan Golunov, recent pus în libertate, informează BBC.

Potrivit unor surse, citate de BBC, numărul persoanelor reţinute ar fi trecut de 400, dintr-un total de aproximativ 2.500 de participanţi. Autorităţile ruse au indicat, însă, că numărul persoanelor reţinute ar fi 200, iar cel al demonstraţilor nu ar fi trecut de 1.200 de persoane.

Printre cei reţinuţi numărându-se alţi câţiva jurnalişti, precum şi Alexei Navalny, liderul partidului de opoziţie "Rusia Viitorului".

Au avut loc şi ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, ce au dus la utilizarea de gaze lacrimogene. Potrivit autorităţilor, mitingul nu ar fi fost neautorizat, dar Rusia are un istoric destul de lung de înăbuşire a demonstraţiilor prin violenţă.

Jurnalistul Ivan Golunov fusese arestat după ce ar fi fost găsite droguri, atât în posesia sa, cât şi în locuinţa lui. Imediat după aceea, însă, au apărut suspiciuni cu privire la faptul că drogurile ar fi fost puse de o parte terţă. 

Toate acestea având loc după ce a efectuat mai multe investigaţii jurnalistice pe teme precum preţul foarte ridicat al lucrărilor publice din Moscova, cenzurarea presei sau veniturile familiei vice-primarului Moscovei.

Foto: Jurnalistul investigativ Ivan Golunov, împreună cu câinele lui, la scurt timp de la eliberare (sursa foto: hepta.ro)

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...