Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cipru anunță noi condiții de intrare în țară pentru cetățenii români, în contextul pandemiei de COVID-19

Cipru anunță noi condiții de intrare în țară pentru cetățenii români, în contextul pandemiei de COVID-19

Un articol de: Elena Stanciu - 05 Aug 2020, 10:23
Cipru anunță noi condiții de intrare în țară pentru cetățenii români, în contextul pandemiei de COVID-19 Foto: pixabay.com Externe

Autoritățile din Cipru au revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, România este inclusă, în acest moment, pe lista statelor din categoria C, ceea ce înseamnă că pe teritoriul statului insular pot intra doar anumite categorii de persoane, care trebuie să prezinte, printre altele, o autorizație de călătorie obținută online și un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus. De asemenea, românii care ajung în Cipru trebuie să rămână în izolare timp de 14 zile, iar cei care nu respectă această regulă riscă să fie amendați cu până la 300 de euro.

 

Noi condiții pentru intrarea în Cipru: România rămâne pe lista statelor din categoria C

 

”Începând cu data de 4 august, permisul special necesar pentru accesul pe teritoriul Republicii Cipru poate fi obținut prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Documentele care atestă necesitatea efectuării călătoriei vor fi transmise odată cu cererea pentru eliberarea permisului special. In context, MAE precizează că autoritățile cipriote au operaționalizat, începând cu data de 1 august, un call center pentru oferirea de asistență în utilizarea platformei CyprusFlightPass. Informații pot fi obținute atât telefonic, prin apelarea numărului 00357 24841234 (cu program de luni până vineri între orele 08.00 – 22.00, sâmbătă și duminică 10.00-18.00), cât și online, prin intermediul platformei https://cyprusflightpass.gov.cy/el/contact-us”, se arată într-un comunicat de presă al MAE român.

 

Ce categorii de cetățeni pot intra în Cipru în această perioadă

 

În acest context, pe teritoriul cipriot pot intra doar anumitor categorii de cetățeni care vin din statele incluse în categoria C.

Este vorba despre cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală în Cipru, care ”pot intra cu condiția prezentării documentelor care atestă rezidența, a autorizației de călătorie obținute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasării și testului molecular RT-PCR negativ pentru infecția cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie în România, într-un laborator acreditat, fie în aeroport, la sosire”.

De asemenea, este permisă intrarea în Cipru pentru posesorii de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oamenii de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivii care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialiștii cu contracte de muncă sau cazurile umanitare. Toți aceștia trebuie să prezinte un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot, precum și autorizația de călătorie obținuă online cu 24 de ore înaintea deplasării și un test molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

”Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar în România cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru și atestat printr-un certificat redactat în limba engleză”, se mai arată în comunicatul MAE.

Pe lista statelor din categoria C, alături de România, se află și Bulgaria, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Serbia și Suedia.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul worldometers.info, în Cipru au fost confirmate, până acum, peste 1.100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 19 persoane testate pozitiv au decedat.

 

Peste 1.200 de cazuri de coronavirus, în România, în 24 de ore 

 

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval. 436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara. Bilanțul total al victimelor a ajuns la 2480, cu 48 de noi decese înregistrate în 24 de ore.

Citeşte mai multe despre:   Cipru,   COVID-19,   coronavirus