Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Circa 50 de anarhiști au intrat cu forța în sediul Agenției France Presse din Atena

Circa 50 de anarhiști au intrat cu forța în sediul Agenției France Presse din Atena

Un articol de: - 12 Noi 2014, 13:52
Circa 50 de anarhiști au intrat cu forța în sediul Agenției France Presse din Atena Foto: thejournal.ie Externe
Aproximativ 50 de persoane care fac parte din mişcarea anarhistă grecească au pătruns cu forţa în sediul Agenției Frence Presse din Atena, cerând jurnaliștilor să publice un text despre moartea lui Rémi Fraisse, un tânăr militant ecologist ucis în timpul unor incidente violente produse în timpul unui protest din Franţa, informează AFP.

Anarhiștii au venit în grupuri de patru-cinci persoane, au rămas circa 30-40 de minute în birourile AFP, unde au intrat după ce au sunat la uşă. Ei au cerut publicarea unui mesaj în limba franceză care să critice circumstanţele în care a murit Rémi Fraisse. Mesajul trebuia să fie adresat unui număr de apoximativ zece mişcări anticapitaliste şi anarhiste din Franţa.

Fără să le fie satisfăcută cerea, ei au plecat di sediul AFP, răspândind manifeste în birouri și lăsând să se înţeleagă că acest refuz va avea consecinţe.

Pe 26 octombrie, un tânăr militant ecologist în vârstă de 21 de ani, Remi Fraisse, a murit în timpul unor confruntări cu forţele de ordine, în locul unde urma să fie construit un baraj contestat, la Sivens, în sud-vestul Franţei. De la decesul lui Rémi Fraisse, mai multe manifestaţii, multe umbrite de violenţe au fost organizate în toată Franţa.