Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată după aproape o saptămână (VIDEO)

Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată după aproape o saptămână (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Sep 2015, 09:00
Foto: nypost.com Externe

Autorităţile ungare au permis, în cele din urmă, plecarea mai multor trenuri cu refugiaţi spre Viena. Acestea sunt primele garnituri care îi transportă pe migranţi din Budapesta spre capitala Austriei, după aproape o săptămână, infomează B1 TV.

Turiştii care tranzitează Budapesta sunt impresionaţi de drama refugiaţilor.

"Am plecat din Grecia şi am văzut mulţi refugiaţi în camioane, i-am văzut dormind pe unde au apucat, nu au existat toalete. Să le oferim ceea ce au nevoie şi să le urăm, sincer, noroc", a declarat o turistă.

Decizia autorităţilor maghiare este una surprinzătoare, pe fondul înăspririi de către Ungaria a măsurilor împotriva imigranţilor. În urmă cu două zile, Guvernul de la Budapesta a refuzat intrarea a doua trenuri cu refugiaţi sirieni din Serbia.

Un tren care a plecat de la Belgrad a fost oprit în staţia de la Subotica în noaptea de sâmbătă spre duminică şi i s-a interzis să-şi continue călătoria spre Ungaria. Trenul a aşteptat permisiunea să-şi continue drumul însă cursa a fost anulată

Refugiaţii sirieni au rămas blocaţi la Subotica.

Totodată, expresul Avala a fost oprit tot la Subotica, timp de două ore, duminică după prânz, şi a putut să-şi continue drumul către Budapesta şi Viena doar după ce refugiaţii au fost daţi jos din tren.

Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată


Citeşte mai multe despre:   Budapesta,   refugiati,   Austria,   Viena
 
Loading...