Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cisiordania: O moschee a fost incendiată de colonişti israelieni

Cisiordania: O moschee a fost incendiată de colonişti israelieni

Un articol de: - 12 Noi 2014, 11:12
Cisiordania: O moschee a fost incendiată de colonişti israelieni Externe
O moschee din Cisiordania ocupată a fost incendiată în noaptea de marţi spre miercuri de către colonişti israelieni în satul Al Mughayir, în apropiere de Ramallah, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor palestiniene de securitate, informează AFP.

"Colonişti au incendiat primul etaj al moscheii din satul Al Mughayir, situat în apropiere de colonia israeliană Shilo şi de un drum utilizat exclusiv de către colonişti", au precizat oficialii citaţi, amintind că în 2012 a fost incendiată altă moschee din sat.

Coloniştii extremişti şi activiştii de extremă-dreapta comit frecvent agresiuni şi acte de vandalism împotriva palestinienilor, arabilor israelieni, lăcaşurilor de cult musulmane şi creştine şi chiar împotriva armatei israeliene.

Tensiunile au luat amploare şi în localităţile arabe israeliene, după ce un tânăr a fost ucis sâmbătă de poliţia israeliană. Armata israeliană a suplimentat forţele în Cisiordania, iar poliţia a consolidat măsurile de securitate pe întreg teritoriul Israelului, în urma unui atentat comis la Tel-Aviv.