Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Civilizaţia noastră se îndreaptă către COLAPS: Un istoric prezice cu ajutorul ECUAȚIILOR MATEMATICE că instabilitatea va începe în 2020

Civilizaţia noastră se îndreaptă către COLAPS: Un istoric prezice cu ajutorul ECUAȚIILOR MATEMATICE că instabilitatea va începe în 2020

Un articol de: - 11 Ian 2017, 16:56
Externe

Ascensiunea și colapsul unei civilizații pot fi prezise cu ajutorul unor ecuații matematice și, conform unui istoric, civilizația noastră se apropie de acest colaps rapid.

Conform lui Peter Turchin, de la Universitatea din Connecticut, matematica, realizată corect, poate explica comportamentul uman cu acuratețe. Profesorul specializat în ecologie și matematică a desvoltat un nou subiect numit „cliodinamică”, o disciplină transdisciplinară care tratează istoria precum orice altă știință exactă.

Acesta a început prin utilizarea matematicii pentru prezicerea activității umane din 1.500 î.Hr, până în 1.500 d.Hr.. În urmă cu trei ani, profesorul a început să prezică viitorul. De exemplu, alegerea noului președinte american a confirmat predicțiile acestuia, informează Descoperă.ro.

Profesorul Turchin susţine că, prin calculele sale, nu pot fi prezise evenimente, ci trenduri. El susţine că tumultul va fi produs de un proces al ,,supraproducţiei elitelor'' prin intermediiul căruia numărul persoanelor bogate, din societăţile de elită, va fi mai mare şi mult mai bine delimitat de clasele inferioare.

Citeşte mai multe despre:   matematica
 
Loading...