Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Clădirea parlamentului din El Salvador, ocupată de soldați și polițiști înarmați. Ofițerii sprijină planul președintelui Bukele de combatere a criminalității: „Răbdare, răbdare, răbdare” (VIDEO)

Clădirea parlamentului din El Salvador, ocupată de soldați și polițiști înarmați. Ofițerii sprijină planul președintelui Bukele de combatere a criminalității: „Răbdare, răbdare, răbdare” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Feb 2020, 13:10
foto: Twitter / abc.net Externe

Mai mulți soldați și polițiști înarmați au ocupat pentru scurt timp clădirea parlamentului din El Salvador, duminică, într-o adevărată demonstrație de forță, pentru a le da un semnal legiuitorilor că sprijinul planul președintelui Bukele pentru combaterea criminalității.

Potrivit npr.org, purtând arme automate și îmbrăcăminte de combat, forțele armate și poliția națională din El Salvador au pătruns în clădire, după ce președintele Nayib Bukele a eșuat să treacă prin parlament planul său privind un împrumut de 109 milioane de dolari, pentru echipamente destinate militarilor și forțelor de ordine din țară.

Împrumutul face parte din planul mai amplu al lui Bukele de combatere a crimei organizate din El Salvador. Prin acești bani, președintele vrea să ofere poliției mașini noi, uniforme, mijloace de supraveghere tehnică și un elicopter.

Mișcarea soldaților, desfășurată la ordinul lui Bukele, a atras criticile opoziției, care controlează parlamentul din El Salvador. Parlamentarii susțin că s-au simțit intimidați de acest gest și l-au acuzat pe președintele Bukele că acționează ca un dictator.

 

Anterior, Bukele lansase un apel către susținătorii săi, cerându-le să se adune în fața parlamentului, pentru a forța adoptarea împrumutului. Oamenii au răspuns pozitiv la această solicitare.

Într-un discurs susținut în fața clădirii, carismaticul politician în vârstă de 38 de ani, fost primar al capitalei San Salvador, care și-a asumat președinția țării în iunie 2019, i-a amenințat pe parlamentarii opoziției că vor fi îndepărtați cu forța din funcții.

„Dacă vrem să apăsăm butonul, o vom face” și vom scoate legiuitorii din parlament, le-a spus el susținătorilor săi, potrivit The Associated Press.

„Dar l-am întrebat pe Dumnezeu (n.r. - ce e de făcut), iar Dumnezeu mi-a zis: răbdare, răbdare, răbdare. În 28 februarie 2021, toți acești oameni lipsiți de scrupule vor ieși pe ușă”, le-a mai spus Bukele oamenilor.

Citeşte mai multe despre:   El Salvador