Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Clasele sociale, despărțite de un zid gros de beton! Cum trăiesc săriacii și bogații din orașul Sao Paulo (FOTO, VIDEO)

Clasele sociale, despărțite de un zid gros de beton! Cum trăiesc săriacii și bogații din orașul Sao Paulo (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 31 Iul 2016, 19:42
Clasele sociale, despărțite de un zid gros de beton! Cum trăiesc săriacii și bogații din orașul Sao Paulo (FOTO, VIDEO) Foto: click.ro Galerie foto (1) Externe

Într-un cartier al urbei braziliene Sao Paulo se face ușor distincția între clasele sociale. Un zid gros de beton îi separă pe bogați de săraci, potrivit click.ro.

În „Orașul Paradisului” trăiesc deopotrivă bogați și săraci, însă luxul și mizeria sunt despărțite.

Situația corespunde modelului de urbanizare consolidat în anii '40 și care a dominat orașul până în anii '80. Cu toate acestea, zona urbană s-a extins dramatic din cauza construcțiilor improvizate. Muncitorii brazilieni se mutau la oraș cu milioanele, cumpărau loturi de teren la prețuri foarte mici pentru a-și construi o casă/

La sfârșitul anilor '70, a început un al doilea proces care a transformat Sao Paulo. În zona de sud-vest a orașului, s-a format un nou pol de afaceri care concentrează, în prezent, clădiri impunătoare. Pe de altă parte, populația aparținând clasei de mijloc și a celei cu bani a ales să migreze dinspre centrul orașului puternic urbanizat. La periferie și-au creat enclave fortificate, în zonele unde locuiau cei săraci și care nu fuseseră alungați.

Este și cazul cartierului Paradiso, unde locuiesc peste 100,000 de oameni, dar 20,000 de oameni trăiesc lângă lux.

Clasele sociale, despărțite de un zid gros de beton!

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața