Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Meleșcanu REFUZĂ să plătească biletul de avion pentru ca George Maior să fie audiat de Comisia de control SRI

Meleșcanu REFUZĂ să plătească biletul de avion pentru ca George Maior să fie audiat de Comisia de control SRI

Un articol de: - 16 Mai 2018, 21:22
Externe

Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat că George Maior, fostul șef al serviciului, în prezent ambasador în Statele Unite, ar putea fi audiat în comisie prin sistemul de videoconferință al MAE. Și asta deoarece nu au găsit o soluție pentru decontarea cheltuielilor cu venirea lui Maior la București.

”Am avut o discuție cu vicepreședintele comisiei (Marian Cucșa, ALDE - n.r.), care nu a fost în cadrul comisiei, care mi-a spus că, fiind plecat cu un grup de parlamentari tineri în SUA, a avut o întâlnire cu domnul Maior. Am înțeles de la domnia sa că domnul Maior intenționează sau dorește să vină la comisie. Rămâne să evaluăm și o să încerc să am un dialog cu cei de la Ministerul de Externe dacă putem, nu știu exact cum îi permite domniei sale sau ce misiune are acolo, dacă nu cumva putem să facem un fel de videoconferință prin sistemul pe care îl are în acest moment MAE”, a declarat Claudiu Manda, citat de stiripesurse.ro.

Pe 8 mai, Manda susținuse că se pune problema ca cineva să suporte costurile de deplasare ale ambasadorului român din SUA. El a mai precizat atunci că a luat legătura şi cu Teodor Meleşcanu pentru a discuta acest aspect.

"În cursul zilei de azi, am avut o discuţie cu domnul ministru de Externe, domnul Meleşcanu, în care l-am rugat să ne sprijine. Noi am trimis şi adresă oficială şi am vrut să vedem care este stadiul acelei adrese oficiale privind invitarea domnului Maior la Comisia de control a activităţii SRI. Ne-a spus că audierea precedentă a coincis odată cu concediul domnului Maior şi cea de-a doua, cea legată exact de audiere, a coincis cu venirea în ţară a domnului Maior pe nişte chestiuni care vizau Ministerul de Externe şi că se pune problema în acest moment cine suportă costurile de deplasare a domnului Maior. Rămâne să vedem dacă în regulamentul comisiei există prevederea aceasta. La comisiile de anchetă a existat prevederea ca, atunci când se doreşte invitarea la comisie a unor persoane şi e nevoie de suportarea costurilor, să se facă această suportare a costurilor. Rămâne să vedem şi să discutăm cu cei de la MAE şi la Secretariatul general al celor două camere eventual chestiunea aceasta şi să vedem care va fi perioada sau data la care domnul Maior poate să vină la comisie", a spus Claudiu Manda pe 8 mai.
 

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Manda,   George Maior,   Comisia SRI
 
 
 
Loading...