Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Claudiu Năsui: De vineri, granițele Republicii Elene se vor redeschide pentru turiști. Care sunt condițiile de călătorie

Claudiu Năsui: De vineri, granițele Republicii Elene se vor redeschide pentru turiști. Care sunt condițiile de călătorie

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 14:02
Claudiu Năsui: De vineri, granițele Republicii Elene se vor redeschide pentru turiști. Care sunt condițiile de călătorie Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru Externe

Românii vor putea călători în Grecia, începând cu data de 16 aprilie, când autoritățile de la Atena redeschid granițele pentru turism, a anunțat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

"Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună”, a afirmat oficialul român, potirvit Agerpres.

La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece au nevoie de formularul de localizare PLF, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

“Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo", a explicat Năsui.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

"La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU (lista galbenă), atunci nu e nicio problemă.

Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină", a menţionat Claudiu Năsui.

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Năsui,   Grecia