Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Clotilde Armand, elogiată într-un articol apărut în Le Point: Este steaua în ascensiune de pe scena politică din România

Clotilde Armand, elogiată într-un articol apărut în Le Point: Este steaua în ascensiune de pe scena politică din România

Un articol de: - 28 Iun 2016, 19:38
Clotilde Armand, elogiată într-un articol apărut în Le Point: Este steaua în ascensiune de pe scena politică din România Externe

”O franțuzoaică pentru cucerirea României”, astfel este prezentată Clotilde Armand, fostă candidată pentru fotoliul de primar al Sectorului 1 al Capitalei, într-un amplu articol publicat pe site-ul publicației franceze Le Point.

”Este steaua în ascensiune de pe scena politică din România. Clotilde Armand, o franțuzoaică de 42 de ani, este co-fondatoarea ”Uniunii Salvați Bucureștiul”, o mișcare destinată conservării patrimoniului orașului în care aceasta locuiește împreună cu soțul său și cei patru copii ai lor”, scriu jurnaliștii francezi despre Clotilde Armand, precizând că aceasta ar putea deveni o figură politică importantă în România.

În articolul amintit se precizează că asociația din care face parte Armand a fost transformată recent într-un partid politic ai cărui reprezentanți au intrat în cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei și pentru cele șase sectoare.

”Și...surpriză, Clotilde Armand a fost la un pas de a fi aleasă primar al celui mai important sector, cu 230.000 de locuitori și un buget de 300 de milioane de euro”, se arată în articolul citat.

De profesie inginier, cu studii la instituții internaționale de prestigiu, Clotilde Armand este acum implicată pe deplin în arena politică din România, țara care a adoptat-o. De altfel, franțuzoaica este de-a dreptul pasionată de politica românească, mai notează jurnaliștii din Hexagon.

”Tranziția democratică nu este complet finalizată. Puterea rămâne, în mare parte în mâinile establishment-ului, care a prosperat sub vechiul regim al lui Ceaușescu”, a declarat Clotilde Armand pentru Le Point.

Franțuzoaica este de părere că ”politica nu poate fi o meserie” și susține că ”societatea civilă are un rol foarte important de jucat”.

Încurajată de succesul de la alegerile locale, Clotilde Armand este decisă să persevereze. Foarte activă pe rețelele sociale, ea a folosit acest mijloc de comunicare pentru a milita pentru scăderea numărului de parlamentari de la 588 la 300.

Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Citeşte mai multe despre:   Clotilde Armand,   Stiri Romania