Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CNN analizează iminența unui război între SUA și Coreea de Nord: "E posibil ca o mică altercație să scape de sub control"

CNN analizează iminența unui război între SUA și Coreea de Nord: "E posibil ca o mică altercație să scape de sub control"

Un articol de: - 26 Apr 2017, 14:49
CNN analizează iminența unui război între SUA și Coreea de Nord: "E posibil ca o mică altercație să scape de sub control" Externe

Analiști citați de CNN sunt de părere că este suficientă o scânteie pentru a declanșa un război în toată regula între SUA și Coreea de Nord. "Adevărata întrebare care se pune acum este dacă cineva va face o greșeală prostescă, pentru că e posibil ca o mică altercație să scape de sub control", susține Bruce Bennett, specialist în domeniul securității naționale.

Cu toate acestea, alți experți susțin că, deocamdată, șansele izbucnirii unui conflict între cele două state sunt mici. Dacă SUA ar considera că războiul este aproape, forțele armate ar fi sub avertizarea Defcon 2, adică ar fi gata de detașare în maximum șase ore. Iar legea cere ca orice modificare a nivelului de alertă să fie anunțată public, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Armata SUA ar trebui să accelereze antrenamentele soldaților și să trimită un al doilea portavion în Peninsula Coreei până la finele lui aprilie, însă o astfel de acțiune nu a fost anunțată până acum.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

De cealaltă parte, Coreea de Nord a condus cele mai ample teste de artilerie grea din istoria țării, iar amenințările virulente la adresa Statelor Unite sunt constante, de la venirea la putere a lui Kim Jong-un. De nenumărate ori, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat clipuri de propagandă care înfățișează rachete continentale distrugând Washingtonul și au averizat că vor șterge America de pe harta lumii.

Coreea de Nord averizează că va șterge America de pe harta lumii.

Accesul restricționat în Coreea de Nord nu permite însă o evaluare obiectivă a arsenalului de care dispune Kim Jong-un și a puterii distructive pe care o are acesta.

Într-o întâlnire oficială, Donald Trump i-a cerut Chinei, principalul susținător al Coreei de Nord, să facă presiuni economice asupra țării, pentru ca aceasta să își închidă programul nuclear. Până acum însă, Coreea de Nord a răspuns sfidător la sancțiunile internaționale.

"Coreea de Nord crede că singura cale prin care poate împiedica un atac al Americii este să aibă în posesie arme nucleare și să mențină puterea guvernului condus de Kim Jong-un", spune Joe Bermudez, analist al unui grup de monitorizare a Coreei de Nord.

Tensiunile din Peninsulă sunt privite tot mai serios și de către niponi. Luna trecută, Japonia a efectuat prima simulare de evacuare în caz de atac, iar autoritățile au publicat un ghid pentru ce au de făcut locuitorii în scenariul unui război.

Și în Coreea de Sud, aceste simulări sunt ținute de două ori pe an, dar importanța lor este adeseori ignorată de populație.Deocamdată, spre surprinderea multora, sud coreenii au protestat vehement la începerea instalării scutului american antirachetă THAAD de la Seongju.

Citeşte mai multe despre:   CNN,   Coreea de Nord,   SUA,   Japonia,   razboi