Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CNN publică înregistrarea unei convorbiri din 2019 în care Rudy Giulliani a făcut presiuni ca Ucraina să ancheteze conspiraţii nefondate legate de Joe Biden

CNN publică înregistrarea unei convorbiri din 2019 în care Rudy Giulliani a făcut presiuni ca Ucraina să ancheteze conspiraţii nefondate legate de Joe Biden

Un articol de: George Lupu - 08 Iun 2021, 10:39
CNN publică înregistrarea unei convorbiri din 2019 în care Rudy Giulliani a făcut presiuni ca Ucraina să ancheteze conspiraţii nefondate legate de Joe Biden Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump Externe

O înregistrare obținută de CNN, arată cum consilierul și avocatul fostului președinte Donald Trump, Rudy Giuliani, a făcut presiuni neîncetate asupra guvernului ucrainean în 2019 pentru a investiga conspirații nefondate despre candidatul de atunci a lui Joe Biden.

Înregistrarea constă într-un apel telefonic din iulie 2019 între Giuliani, diplomatul american Kurt Volker, și Andriy Yermak, consilier principal al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky. Apelul a fost un precursor al onvorbirii între Trump și Zelensky și ambele conversații au stat la baza primei tentative de destituire a lui Trump, unde a fost acuzat că a solicitat ajutor ucrainean pentru campania sa.

În timpul apelului de aproximativ 40 de minute, Giuliani i-a spus în repetate rânduri lui Yermak că Zelensky ar trebui să anunțe public investigațiile cu privire la posibila corupție de către Biden în Ucraina și cu privire la afirmațiile că Ucraina s-a amestecat în alegerile din 2016 pentru a-l slăbi pe Trump.

„Tot ce ne trebuie de la președinte [Zelensky] este să spună, voi pune un procuror onest la conducere, va investiga și dezvălui dovezile care există în prezent și există alte dovezi despre implicarea în alegerile din 2016, și atunci chestia cu Biden trebuie să fie epuizată ", a spus Giuliani, conform înregistrării audio. „... Cineva din Ucraina trebuie să ia asta în serios.”

Noua înregistrare demonstrează modul în care Giuliani i-a presat agresiv pe ucraineni să îndeplinească cererea lui Trump.

Există o anchetă penală în desfășurare cu privire la relațiile sale cu Giuliani și Ucraina, inclusiv dacă a încălcat legile de lobby în timp ce se coordona cu foști oficiali pentru a-i afecta imaginea lui Biden. Ancheta federală s-a intensificat când FBI a descins în casa și biroul lui Giuliani la sfârșitul lunii aprilie. Nu este clar dacă apelul cu Yermak face parte din anchetă. Giuliani neagă orice încălcare a legii.

O transcriere parțială a apelului telefonic Giuliani-Yermak a fost publicată pentru prima dată de BuzzFeed News în aprilie, iar Time Magazine a fost prima care a publicat câteva extrase cheie din apel în februarie.

În repetate rânduri, Giuliani a făcut presiuni pentru investigații, conform înregistrării audio. Giuliani a spus chiar că relația diplomatică SUA-Ucraina se va îmbunătăți dacă Zelensky va lansa acuzațiile. Giuliani și Volker au sugerat în timpul apelului că un anunț public ar putea deschide calea pentru vizita mult dorită a lui Zelensky în SUA sau pentru întâlniri în persoană cu Giuliani.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Rudy Giuliani