Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coaliţia condusă de OMS are nevoie de 31,3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva coronavirusului

Coaliţia condusă de OMS are nevoie de 31,3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva coronavirusului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Iun 2020, 21:15
Coaliţia condusă de OMS are nevoie de 31,3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva coronavirusului Foto: Hepta - Abaca Press / Hubert Psaila Marie/ABACA Externe

Coaliţia condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care luptă cu pandemia de coronavirus susține că are nevoie de 31,3 miliarde de dolari în următorul an pentru a implementa teste, tratamente și vaccinuri. Deocamdată a strâns din donații 3,4 miliarde de dolari și, susține aceasta, are nevoie urgent de 13,7 miliarde. ACT-Accelerator Hub precizează că aceste sume sunt mici pe lângă uriașele pierderi de vieți omenești și economice generate de răspândirea COVID-19. Potrivit bilanțului realizat de AFP cu date din surse oficiale, pandemia de coronavirus a ucis până acum 487.274 de oameni la nivel mondial.

 

ACT-Accelerator Hub, coaliția condusă de OMS, are voie de 31,3 miliarde de dolari pentru a găsi tratamentul anti-COVID-19

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

În luna aprilie a fost lansat proiectul ACT-Accelerator Hub, în care Organizația Mondială a Sănătății colaborează cu producători de medicamente, finanţatori şi companii de distribuţie, pentru a găsi tratamentul sau vaccinul anticoronavirus.

Coaliția a transmis că sunt necesare 31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru a dezvolta şi a implementa teste, tratamente şi vaccinuri, din care este „nevoie urgentă” de suma de 13,7 miliarde de dolari. Deocamdată, aceasta a reușit să strângă din donații doar 3,4 miliarde de dolari, informează Reuters.

Inițiatorii ACT-Accelerator Hub vor să accelereze furnizarea a 500 de milioane de teste şi a 245 de milioane de tratamente în ţările cu venituri mici şi medii până la jumătatea anului 2021. Mai doresc, de asemenea, să distribuie două miliarde de doze de vaccin pe plan mondial, dintre care un miliard în ţările cu venituri mici şi mijlocii, până la sfârşitul anului 2021.

Reprezentanții proiectului susțin că pandemia de coronavirus amenință milioane de vieți la nivel mndial și afectează toate economiile: „Investiţia necesară este importantă, dar ea păleşte în comparaţie cu dimensiunea costurilor generate de COVID-19”.

Sâmbătă va avea loc o conferință a donatorilor, dar și un concert virtual cu vedete, precum Shakira, Coldplay, Usher şi Justin Bieber, pentru strângerea de fonduri.

 

Bilanț AFP: Aproape 490.000 de morți la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus

 

AFP a publicat un nou bilanț al pandemiei de COVID-19, cu date obținute din surse oficiale. Potrivit acestuia, de la izbucnirea crizei, în toată lumea au murit  487.274 de oameni din cauza virusului pornit din China.

Cele mai afectate țări sunt SUA (122.238 de decese), Brazilia (54.971), Marea Britanie (43.230), Italia (34.678) şi Franţa (29.752).
Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, a admis că este necesar ca Statele Unite să-și schimbe modul de reacție la pandemie.

„Ceva nu merge. Putem să facem oricâte tabele vrem, nu va funcţiona niciodată. Trebuie să găsim penetrarea infecţiilor în societatea noastră. Singura modalitate prin care putem reuşi acest lucru este testarea pe scară largă”, a declarat medicul american, într-un interviu pentru Washington Post.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmatOMS se așteaptă ca numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial să depășească săptămâna viitoare pragul de zece milioane. 

„Nu ştim unde şi nici când se va produce următoarea pandemie, dar ştim că ea va avea un impact teribil asupra vieţii şi economiei mondiale”, a mai avertizat Ghebreyesus.
 

Citeşte mai multe despre:   ACT-Accelerator Hub,   OMS,   pandemie,   coronavirus,   vaccin coronavirus,   donatii