Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coasta de N-E a Spaniei, afectată de sute de cutremure: La origine stă o instalație submarină de stocare a gazelor

Coasta de N-E a Spaniei, afectată de sute de cutremure: La origine stă o instalație submarină de stocare a gazelor

O instalație submarină de stocare a gazelor pare să se afle la originea zecilor de cutremure care au afectat coasta de nord-est a Spaniei în ultimele două zile. Informația a fost emisă chiar de către guvernul spaniol, potrivit AFP.

"Se pare că există o legătură directă între injecţia de gaze în acest rezervor subteran situat la 22 de kilometri de coaste şi microseismele produse în cursul ultimelor 15 zile", a declarat ministrul Industriei, José Manuel Soria.

Aproximativ 20 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 1,1 și 4,1 s-au produs începând de miercuri dimineață. Mai mult, începând cu 13 septembrie, în zonă au fost înregistrate peste 300 de cutremure, în condițiile în care zona nu este una cu activitate seismică.

Începând de la 16 septembrie, societatea spaniolă Escal UGS, care exploatează complexul numit Proiectul Castor, a încetat injecţiile de gaze în rezervor, după care Guvernul a hotărât să oprească întreaga activitate.

Proiectul Castor a permis transformarea unui fost puţ petrolier, aflat la adâncime de peste 1.700 de metri sub nivelul mării, într-un rezervor de gaze naturale capabil să poată înmagazina echivalentul nevoilor pe trei luni ale regiunii Valencia, care numără peste cinci milioane de locuitori.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   cutremure