Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coca-Cola pregătește concedieri la nivel mondial. Peste 2.000 de angajați vor fi disponibilizați

Coca-Cola pregătește concedieri la nivel mondial. Peste 2.000 de angajați vor fi disponibilizați

Un articol de: Catinca Giosanu - 18 Dec 2020, 11:21
Coca-Cola pregătește concedieri la nivel mondial. Peste 2.000 de angajați vor fi disponibilizați foto: cronicaromana.net Externe

Compania americană Coca-Cola a anunțat vineri, 18 decembrie, că va desfiinţa peste 2.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care pandemia de coronavirus obligă cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume să accelereze programul de restructurare.

În total, 2.200 de posturi vor fi desființate, dintre care 1.200 în Statele Unite ale Americii (nr. SUA), informează Reuters.

Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.

 

Coca-Cola nu va oferi detalii despre ritmul concedierilor

 

În urmă cu patru luni, compania a anunţat că oferă pachete de plecări voluntare pentru 4.000 de angajaţi din Statele Unite, Canada şi Porto Rico, cu scopul de a-şi reduce forţa de muncă în contextul impactului crizei sanitare asupra vânzărilor sale.

Joi, conducerea Coca-Cola a anunţat că nu va dezvălui numărul angajaţilor care au acceptat pachetul. De asemenea, compania nu va oferi detalii referitoare la ritmul concedierilor.

Noile măsuri de reducere a numărului de angajaţi survin în timp ce milioane de americani trăiesc din ajutoarele de şomaj acordate pe fondul unui al doilea val de infecţii cu noul coronavirus care afectează activităţile companiilor.

”Pandemia nu este cauza acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru accelerarea măsurilor”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Coca-Cola.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

La sfârşitul anului trecut, Coca-Cola avea peste 86.000 de angajaţi, dintre care 10.000 în Statele Unite.

 

Coca-Cola a cheltuit 8 mil. euro, pentru a influența medici și oameni de știință și pentru a deturna atenţia de la efectele nocive ale băuturilor

 

Compania americană Coca-Cola a cheltuit peste 8 mil. euro în Franţa pentru a influenţa medici şi oameni de ştiinţă din domeniul sănătăţii, conform unei anchete publicate de cotidianul Le Monde.

Conform cotidianului, obiectivul Coca-Cola este de a deturna atenţia publică de la efectele nocive pe care sucurile şi alte băuturi îndulcite le au asupra sănătăţii.

”Dieteticieni, nutriţionişti sau specialişti în medicină sportivă: cea mai mare parte a celor 18 persoane numite (care au colaborat cu Coca-Cola n.r.) sunt profesionişti din domeniul sănătăţii”, scrie Le Monde.

Finanţările din partea companiei care produce băuturile răcoritoare Sprite, Fanta sau Minute Maid, vizează ”să facă uitate riscurile legate de aceste băuturi îndulcite, scoţând în evidenţă rolul lipsei activităţilor sportive în ceea ce priveşte obezitatea”.

Citeşte mai multe despre:   Coca-Cola,   locuri de munca