Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Colosseumul din Roma s-a înclinat cu 40 de centimetri: Autoritățile au început o investigație

Colosseumul din Roma s-a înclinat cu 40 de centimetri: Autoritățile au început o investigație

Colosseumul din Roma s-a înclinat cu aproape 40 de centimetri în partea sudică, comparativ cu cea nordică. Autorităţile italiene încearcă să stabilească acum dacă celebrul monument, vechi de 2.000 de ani, are nevoie de reparaţii.

Experţii au observat că monumentul din Roma a încept să se încline încă de acum un an. Situaţia s-a agravat însă în urmă cu câteva luni, când a început şi monitorizarea mai atentă a Colosseumului. Informaţiile au fost prezentate de Rossella Rea, director al monumentului, care a acordat un interviu cotidianului Corriere della Sera. Aceasta a cerut specialiştilor de la Universitatea La Sapieza din Roma şi celor de la Institutul de geologie italian să lanseze un studiu asupra acestui fenomen care afectează Colosseumul. Rezultatele investigaţiei urmează să fie publicate la sfârşitul acestui an.

De asemenea, specialiştii au început să monitorizeze efectele avute de traficul din zonă asupra monumentului.

Profesorul Giorgio Monti, de la departamentul de tehnologia construcţiilor de la Universitatea La Sapienza, crede că s-au format fisuri la baza amfiteatrului.

"Placa de beton pe care a fost construit Colosseumul ar putea să fie fisurată. Dacă presupunerile mele  se adeveresc, va fi necesară o intervenţie”, a declarat Monti.

Colosseumul - celebru pentru luptele cu gladiatori din Imperiul Roman - atrage anual sute de mii de vizitatori şi de obicei este un obiectiv foarte aglomerat.

Turnul înclinat din Pisa, un alt important monument italian foarte popular, a fost redeschis în 2001, după ce a fost închis timp de peste un deceniu pentru lucrări de restaurare şi consolidare.

Citeşte mai multe despre:   Roma,   reparatii