Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european Corina Crețu critică birocrația din țara noastră: România este singurul stat care mai trimite proiecte semnate pe fiecare pagina și sunt proiecte de mii de pagini 

Comisarul european Corina Crețu critică birocrația din țara noastră: România este singurul stat care mai trimite proiecte semnate pe fiecare pagina și sunt proiecte de mii de pagini 

Un articol de: - 09 Mai 2017, 09:20
Comisarul european Corina Crețu critică birocrația din țara noastră: România este singurul stat care mai trimite proiecte semnate pe fiecare pagina și sunt proiecte de mii de pagini  Externe

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, critică birocrația excesivă care este impusă de autoritățile române celor care solicită fonduri europene, potrivit startupcafe.ro. 

Aceasta subliniază că România este singura țară din UE unde se cere ca miile de pagini din documentația unui proiect să fie ștampilate și semnate de beneficiar. 

"România este singurul stat membru care mai trimite proiecte semnate pe fiecare pagina și sunt proiecte de 6.000 de pagini și cerinta autorităților naționale este de a le semna și parafa. Noi, din contra, vrem sa simplificăm. Voi vorbi cu doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh și cu doamna ministră a fondurilor europene Rovana Plumb pentru a vedea ce poate face Parlamentul național, pentru că ține și de legislator, pentru a simplifica procedurile. Din punctul nostru de vedere noi încurajăm ceea ce numim e-cohesion, trimiterea proiectelor în format electronic, costul simplificat, deja știu în principiu care este valoarea unui proiect", a spus Corina Crețu. 

Comisarul european a mai subliniat că tinerii români evită să facă proiecte prin care solicită fonduri europene, tocmai din cauza birocrației. 

"Sunt foarte dezamagită când văd oameni tineri care renunță să mai acceseze fondurile europene, pentru că văd că procedurile sunt mult prea complicate și vă asigur că ele nu vin de la Bruxelles. Avem toleranță zero față de fraudă, dar nu cred că putem porni de la început cu totală neîncredere și cu suspiciune de fraudă în fața cetățeanului. Pe politica de coeziune avem 4% erori, din care 0,5% înseamna fraudă", a mai spus comisarul european Corina Crețu. 

Citeşte mai multe despre:   comisar european,   Corina Cretu,   proiecte,   fonduri europene