Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european Margrethe Vestager consideră „puțin bizare” discuțiile privind un nou fond european de redresare: Nu am cheltuit nici măcar un euro din primul plan

Comisarul european Margrethe Vestager consideră „puțin bizare” discuțiile privind un nou fond european de redresare: Nu am cheltuit nici măcar un euro din primul plan

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Mai 2021, 10:05
Comisarul european Margrethe Vestager consideră „puțin bizare” discuțiile privind un nou fond european de redresare: Nu am cheltuit nici măcar un euro din primul plan Foto: Hepta - DPA Images / Claudio Centonze Externe

Margrethe Vestager, Comisarul european pentru Concurenţă, a declarat că statele Uniunii Europene ar trebui să se concentreze pe actualul fond de redresare post-COVID înainte de a discuta despre eventuale noi stimulente. Aceasta a catalogat drept „puțin bizare” discuţiile cu privire la un al doilea plan, în condițiile în care deocamdată nici măcar un euro din actualul plan nu a fost cheltuit. 

 

Comisarul Margrethe Vestager nu vede deocamdată rostul discuțiilor despre un nou plan de redresare

 

Statele UE au la dispoziție, în următorii ani, 750 de miliarde de euro pentru a le investi în redresarea economică post-pandemie. Ele trebuie să vină cu planuri care să se axeze pe reforme, digitalizare și protejarea mediului. Este vorba despre așa-numitul Plan Național de Redresare și reziliență (PNRR), care a stârnit atâtea polemici la București.

Recent, mai mulți responsabili cu economia din cadrul Comisiei Europene au precizat că această facilitate ar putea dobândi un caracter permanent dacă va avea succes.

În schimb, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat că e mult prea devreme pentru discuții privind un al doilea plan, mai ales că deocamdată „nu am cheltuit niciun singur euro prevăzut în primul plan”.

„Cred că este puţin bizar să vorbim de un nou plan, de care nu suntem siguri că avem nevoie, când avem atât de multe de făcut. (...) Obiectivul nu este să cheltuim cât mai mulţi bani, ci să obţinem cele mai bune rezultate posibile”, a punctat Vestager, într-un interviu acordat cotidianului francez Les Echos.