Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola

Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola

Un articol de: - 05 Noi 2014, 18:41
Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola Foto: cyprus-mail.com Externe

Noul comisar european pentru afaceri umanitare, cipriotul Christos Stylianides, va merge la jumătatea lunii noiembrie în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola, Sierra Leone, Liberia și Guineea, informează AFP.

Christos Stylianides, care este și coordonator al Uniunii Europene privind Ebola, va fi însoțit de omologul său de la Sănătate, lituanianul Vytenis Andriukaitis.

Stylianides s-a angajat să se deplaseze rapid în țările afectate pentru a evalua acolo cerințele și a sublinia mesajul că Africa nu trebuie să fie izolată din cauza epidemiei.

''Vreau ca ei să se informeze la fața locului și să acționeze la fața locului'', a afirmat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deplasarea noul comisar european pentru afaceri umanitare în țările afecatate de ebola vine în contextul în care Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că mobilizarea internațională împotriva epidemiei rămâne insuficientă.

Citeşte mai multe despre:   Ebola