Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european pentru migrație: Noile planuri privind distribuirea refugiaților între statele membre UE, prezentate săptămâna viitoare

Comisarul european pentru migrație: Noile planuri privind distribuirea refugiaților între statele membre UE, prezentate săptămâna viitoare

Un articol de: - 02 Sep 2015, 15:57
Foto: leseco.ma Externe

Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a anunțat că săptămâna viitoare Comisia Europeană va prezenta noile planuri privind distribuirea refugiaților între statele membre ale UE, informează Reuters.

Potrivit comisarului european, noile sisteme ale UE de procesare a cererilor de azil în Italia, Grecia și, posibil, în Ungaria ar putea include detenția persoanelor ale căror cereri au fost respinse până la întoarcerea lor acasă.

Avramopoulos a explicat că astfel, guvernele europene se străduiesc să mențină un echilibru între obligațiile de a oferi refugiu și ostilitatea în rândul opiniei publice față de imigrația în masă.

Comisarul pentru migrație a spus că în urma discuțiilor cu guvernele, speră că acestea vor renunța la obiecțiile față de sistemul de distribuire a solicitanților de azil pe care Jean Claude
Juncker l-a prezentat în luna mai și pe care îl va prezenta săptămâna viitoare ca pe un mecanism permanent.

''Majoritatea țărilor doresc să contribuie. Unele țări care erau puțin reticente s-au răzgândit, deoarece acum își dau seama că această problemă nu este una a altor țări, ci și a lor'', a declarat comisarul european.

Avramopoulos a subliniat și că nu va avea loc nici o schimbare în codul Schengen, care a dus la eliminarea controalelor la multe din frontierele interne ale blocului, în ciuda apelurilor la o modificare pentru a preveni ca imigranții să se folosească de aceste deschideri.

O schemă pilot a Comisiei propune relocarea a 40.000 de solicitanți de azil din Italia și Grecia către alte state UE și primirea a 20.000 de refugiați din afară.

Dacă ce această schemă este aplicată cu succes, va fi implementat un sistem permanent, a precizat comisarul european.

''Unele guverne trebuie să înceteze cu iluzia că ele le vor face loc mișcărilor populiste dacă fac concesii în politica noastră. Nu, trebuie să dăm dovadă de curaj. Această criză este un test decisiv pentru instituțiile europene în relațiile lor cu statele membre. Prin această criză, nu trebuie să urmăm calea 're-naționalizării', deoarece aceasta ar putea fi începutul sfârșitului tuturor acelor realizări pe care noi le-am obținut în ultimii 50 de ani'', a mai spus Dimitris Avramopoulos.

Citeşte mai multe despre:   UE
 
Loading...