Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european pentru politica de vecinătate: Serbia trebuie să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Comisarul european pentru politica de vecinătate: Serbia trebuie să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Un articol de: - 20 Noi 2014, 10:07
Comisarul european pentru politica de vecinătate: Serbia trebuie să adopte sancțiuni împotriva Rusiei Foto: rnews.ro Externe
Serbia este obligată să adopte sancțiuni la adresa Rusiei dacă dorește să adere la Uniunea Europeană (UE), a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

„Serbia s-a obligat juridic, în cadrul negocierilor pentru aderare, să-și pună de acord poziția cu UE pe marginea unor probleme dificile, cum sunt și sancțiunile la adresa Rusiei. Este foarte important și așteptăm de la Belgrad respectarea acestei obligații”, a declarat Hahn, într-un interviu publicat joi în cotidianul belgrădean Vecernie Novosti.

Afirmând că înțelege relațiile istorice care există între Serbia și Rusia, comisarul a declarat că Belgradul este cel care și-a proclamat drept scop strategic aderarea la UE.

”Țara voastră și-a proclamat aderarea la UE drept obiectiv strategic cheie, pe care premierul Aleksandar Vucic l-a confirmat în timpul recentei vizite a președintelui Putin în Serbia. Așteptăm de la reprezentanții autorităților voastre să continue să-și demonstreze apartenența la acest obiectiv strategic cheie de aderare la UE”, a declarat comisarul european.

Joi, 20 noiembrie, Johannes Hahn va desfășura o vizită în Serbia, care a primit statutul de candidat oficial pentru aderarea la UE.