Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară: Suntem cu toţii responsabili pentru refugiaţi

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară: Suntem cu toţii responsabili pentru refugiaţi

Un articol de: - 10 Sep 2015, 20:34
Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară: Suntem cu toţii responsabili pentru refugiaţi Foto: nutritomagazine.it Externe

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat că este primul care susține oferirea unui ajutor refugiaților, mai ales că ”suntem cu toţii responsabili pentru aceşti oameni", informează Mediafax.

Vytenis Andriukaitis se află la București și a participat la un dialog cu cetăţenii pe teme de sănătate şi siguranţă alimentară. El i-a spus Secretarului de Stat Raed Arafat că este alături de el pentru că, probabil, şi familia sa extinsă din Siria trece prin momente grele.

"Sunt mândru să fiu cu tine aici pentru că tu ştii ce este Uniunea Europeană", i-a spus comisarul european Vytenis Andriukaitis lui Arafat.

Comisarul a afirmat că Europa trebuie să fie unită în aceste momente șă că fiecare stat membru este responsabil pentru refugiați.

"Văd imagini dureroase şi din Ucraina, sunt prieten cu poporul rus, sunt împotriva lui Putin, însă politicile lui Putin şi Rusia sau ruşii nu sunt acelaşi lucru. Sunt unul dintre comisarii europeni care vorbeşte limba rusă. Eu sunt prima persoană care susţine ajutorarea oamenilor care trec prin condiţii foarte, foarte dificile", a declarat Vytenis Andriukaitis.

El a insistat că este nevoie  de un plan de rezervă la nivelul Uniunii Europene încă de la începutul procesului de migrație și a precizat au fost elaborate deja mai multe documente în acest sens.

"De exemplu, aspectele economice care ţin de migranţi, controlul la vamă, la graniţă. Toate acestea înseamnă un plan. Există numeroase instrumente care sunt implicate la nivelul Comisiei Europene şi cu toţii percepem aceste situaţii şi trebuie să ştim că trebuie să acţionăm concret în Turcia, în Siria, în zonele în care oamenii au aceste probleme. Mâine sau poimâine poate avea loc un război şi trebuie să spunem în momentul acela care este planul nostru pentru a opri războiul acesta", a spus comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Andriukaitis a mai spus că la nivelul UE există un plan pentru situația în care ar putea apărea o epidemie în rândul refugiaților și că există și un comitet de siguranță în sănătate creat special pentru a gestiona astfel de situații la nivel european.

Citeşte mai multe despre:   comisar european,   imigranti,   refugiati