Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu Valneva, în vederea achiziționării unui nou potențial vaccin anti-COVID-19. Ce tehnologie folosește compania

Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu Valneva, în vederea achiziționării unui nou potențial vaccin anti-COVID-19. Ce tehnologie folosește compania

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Ian 2021, 15:18
Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu Valneva, în vederea achiziționării unui nou potențial vaccin anti-COVID-19. Ce tehnologie folosește compania Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Comisia Europeană a încheiat, marți, discuțiile preliminare cu compania farmaceutică Valneva, în vederea achiziționării potențialului vaccin anti-COVID-19 produs de aceasta. Contractul ar urma să ofere tuturor statelor membre ale Uniunii Europene posibilitatea de a achiziționa împreună 30 de milioane de doze și opțiunea de a cumpăra suplimentar până la încă 30 de milioane de doze. 

Vaccinul dezvoltat de compania europeană de biotehnologie Valneva este singurul cu virus inactivat aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa. Această tehnologie de producere a vaccinurilor e folosită de 60 - 70 de ani, având un nivel înalt de siguranță. Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. 

 

Comisia Europeană a încheiat contracte cu mai multe companii pentru diversificarea vaccinurilor anti-COVID-19

 

Executivul comunitar deja a încheiat contracte cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna și discuții preliminare cu Novavax

„Procedând astfel, putem spori la maximum șansele ca toți cetățenii să aibă acces la vaccinuri sigure și eficace până la sfârșitul anului 2021. Toate statele membre și-au început campaniile de vaccinare și vor începe să primească un număr din ce în ce mai mare de doze pentru a-și acoperi toate nevoile în cursul acestui an”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.
La rândul său, președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că statele membre UE trebui să aibă acces la o gamă cât mai variată de vaccinuri.

„Deoarece pandemia de COVID-19 continuă să evolueze în Europa și în întreaga lume, este mai important ca oricând ca toate statele membre să aibă acces la cel mai larg posibil portofoliu de vaccinuri pentru a contribui la protejarea cetățenilor din Europa și din afara acesteia. Pasul de astăzi în direcția ajungerii la un acord cu Valneva completează portofoliul de vaccinuri al UE și demonstrează angajamentul Comisiei de a pune capăt pandemiei”, a afirmat Ursula von der Leyen.

 

Efort comun de organizare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul UE

 Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Comisia Europeană amintește că în vara anului trecut a prezentat strategia sa de accelerare a creării, producerii și punerii la dispoziție pe scară largă a unor vaccinuri sigure împotriva COVID-19. Iar în luna octombrie a stabilit principalele etape pe care statele UE trebuie să le urmeze pentru a fi pregătite, printre care elaborarea de strategii naționale de vaccinare. 

În acest moment există un cadru comun de raportare și o platformă de monitorizare a eficacității strategiilor naționale de vaccinare.

Comisia Europeană mai precizează că s-a angajat ca oricine are nevoie de vaccin anti-COVID-19 să-l poată obține și nu doar în Europa, ci oriunde în lume.
 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   achizitie vaccinuri,   Valneva,   vaccin anti-COVID-19