Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană a lansat un infringement împotriva României privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale

Comisia Europeană a lansat un infringement împotriva României privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale

Un articol de: - 26 Noi 2014, 14:20
Comisia Europeană a lansat un infringement împotriva României privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale Foto: powerromania.ro Externe

CE a lansat, miercuri, un infringement împotriva României privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale,

Comisia precizează că Bucureştiul nu a notificat adoptarea unui plan de acțiune preventivă și a unui plan de urgență în această privinţă.

"Comisia a solicitat în mod oficial României să asigure respectarea deplină a normelor UE în materie de securitate a aprovizionării cu gaze naturale. Regulamentul (UE) nr. 994/2010 privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale are drept obiectiv garantarea faptului că statele membre sunt bine pregătite pentru a face față unor eventuale întreruperi ale aprovizionării. În acest scop, statele membre ar trebui să permită fluxul bidirecțional de gaze naturale la nivel transfrontalier și să pregătească în prealabil planuri de acțiune preventivă și planuri de urgență", precizează CE, într-un comunicat.

Comisia mai informează că a lansat împotriva României un infringement (aviz motivat), deoarece aceasta nu a notificat Comisiei adoptarea unui plan de acțiune preventivă și a unui plan de urgență, așa cum prevede regulamentul privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.

Totodată, Comisia afirmă că nu a fost informată cu privire la deciziile sale referitoare la fluxurile bidirecționale de gaze naturale.


Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   gaze naturale,   CE