Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană anunță 38 de proceduri de infringement deschise împotriva României în 2019

Comisia Europeană anunță 38 de proceduri de infringement deschise împotriva României în 2019

Un articol de: Traian Avarvarei - 31 Iul 2020, 15:11
Comisia Europeană anunță 38 de proceduri de infringement deschise împotriva României în 2019 Foto: pixabay.com Externe

Nu mai puțin de 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României, potrivit raportului annual privind conformitatea statelor membre cu dreptul UE în 2019.

Raportul prezintă modul în care Comisia a monitorizat și a asigurat aplicarea dreptului UE în 2019 și performanțele statelor membre în diverse domenii de politică.

 

 

 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României

 

 

Potrivit raportului Comisiei Europene, au fost deschise 5 noi proceduri de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva României în sectorul ‘Piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri’.

Totodată, alte 5 au vizat ‘Mediul’ / calitatea aerului.

Șase proceduri de infrigement au fost deschise împotriva țării noastre din cauza ‘impozitării și uniunii vamale’.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Vizate de această măsură au mai fost sectoarele: mobilitate și transport (4), Stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital
(3), Justiție și consumator (3), Migrație și afaceri interne (3), Energie (3) și alte 6 în diverse sectoare.

 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României
 


 

Proceduri noi de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de transpunere la timp deschise în 2019: principalele domenii de politică


 


 

Totodată, au mai fost deschise 17 proceduri noi de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de transpunere la timp împotriva României.

- Mobilitate și transport: 3

- Mediu: 3

- Stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital: 2

- Piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-ur: 2

- Justiție și consumatori: 2

- Altele: 5

Comisia Europeană anunta 17 proceduri noi de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de transpunere la timp împotriva Românie
 


 


 

În Europa,  numărul de cazuri deschise de constatare a neîndeplinirii obligațiilor a rămas stabil în ultimul an


 

 

Luxemburg, Estonia și Lituania au înregistrat cele mai puține cazuri noi de transpunere incorectă sau de aplicare incorectă a legislației UE în 2019, în timp ce Spania, Italia și Grecia au înregistrat cele mai multe cazuri.

“Pentru ca cetățenii și întreprinderile să poată profita de beneficiile oferite de dreptul UE, este esențial ca statele membre să transpună directivele europene în propria ordine juridică națională în termenele prevăzute.

În 2019, mai mult de jumătate din procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor au fost legate de transpunerea tardivă a directivelor, deși numărul acestora a scăzut ușor (de la 419 de cazuri în 2018 la 406 în 2019). În comparație, cel mai mare număr de noi cazuri de transpunere tardivă din ultimii cinci ani a fost înregistrat în 2016 (847 cazuri). Pentru a facilita transpunerea corectă și la timp, Comisia a continuat să asiste statele membre prin pregătirea unor planuri de punere în aplicare, a unor site-uri web specifice și a unor documente de orientare și prin schimbul de bune practici în cadrul reuniunilor grupurilor de experți”, transmit reprezentanții Comisiei Europene într-un comunicat de presă.


 


 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   IMM