Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană dă în judecată România la CJUE din cauza deşeurilor din industria extractivă, în cazul iazului Boșneag

Comisia Europeană dă în judecată România la CJUE din cauza deşeurilor din industria extractivă, în cazul iazului Boșneag

Un articol de: - 16 Oct 2014, 13:48
Comisia Europeană dă în judecată România la CJUE din cauza deşeurilor din industria extractivă, în cazul iazului Boșneag Foto: reper24.ro Externe

Comisia Europeană a anunțat, joi, introducerea unei acțiuni la Curtea de Justiție a UE (CJUE) împotriva României pentru nerespectarea legislației UE referitoare la deșeurile din industriile extractive.

Situația se referă la deşeurile generate de extracţia, tratarea şi depozitarea resurselor minerale şi de exploatarea carierelor, mai exact în cazul iazului Boșneag, unde au fost deversate deşeuri generate de exploatarea minelor de cupru şi de zinc din Moldova Nouă, informează Executivul european.

În iazul de decantare de 102 hectare au fost deversate deşeuri generate de exploatarea minelor de cupru şi de zinc din Moldova Nouă, județul Caraș Severin.

În prezent, iazul este aproape abandonat şi reprezintă o sursă majoră de poluare, răspândind praf toxic care prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

Comisia precizează că România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluţiona problema, însă progresele au fost insuficiente.

"Având în vedere gravitatea riscului în acest caz şi la recomandarea comisarului pentru mediu, domnul Janez Potočnik, Comisia introduce o acţiune împotriva României în faţa Curţii de Justiţie a UE, în scopul de a se asigura că sunt luate mai rapid măsuri corective", precizează sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana