Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană deschide o procedură împotriva României: Complexul Energetic Hunedoara a primit ajutor de stat ilegal

Comisia Europeană deschide o procedură împotriva României: Complexul Energetic Hunedoara a primit ajutor de stat ilegal

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2018, 14:51
Comisia Europeană deschide o procedură împotriva României: Complexul Energetic Hunedoara a primit ajutor de stat ilegal Externe

Comisia Europeană deschide o procedură împotriva României!

Comisia arată că producătorul de energie Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” (CE Hunedoara) a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, scrie Hotnews.

Valoarea ajutorului se ridică la 60 de milioane de euro și a fost acordat în mai multe  împrumuturi finanțate din fonduri publice.

Comisia a concluzionat că patru dintre cele cinci împrumuturi, în valoare totală de aproximativ 60 de milioane EUR, plus dobânzile aferente, sunt incompatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat și România trebuie să le recupereze. Al cincilea împrumut reprezintă un ajutor existent, acordat înainte de aderarea României la UE și, prin urmare, nu este necesar să fie recuperat. 

Potrivit eraportului Comisiei Europene, în prezent, România trebuie să recupereze ajutorul ilegal și dobânzile aferente.