Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană dezminte că vrea să reducă alocările de fonduri structurale pentru țările care se opun cotelor de repartiție a refugiaților

Comisia Europeană dezminte că vrea să reducă alocările de fonduri structurale pentru țările care se opun cotelor de repartiție a refugiaților

Un articol de: - 15 Sep 2015, 16:59
Comisia Europeană dezminte că vrea să reducă alocările de fonduri structurale pentru țările care se opun cotelor de repartiție a refugiaților Foto: rcc.int Externe

Comisia Europeană (CE) a dezmințit marți că susține reducerea fondurilor structurale pentru țările care refuză cotele de repartiție a refugiaților, informează AFP.

Jean Claude Juncker ”nu a spus niciodată așa ceva. (...) Acordurile de parteneriat și programele operaționale pentru perioada de programare actuală nu oferă baza legală pentru reducerea alocărilor de fonduri structurale și de investiții dacă un stat membru refuză mecanismele constrângătoare de relocalizare”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Introducerea unei astfel de condiționalități ar necesita o revizuire a cadrului financiar multianual. Nu este o cale pe care o explorăm în prezent”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului european.

Comisia ”nu este adepta pedepsei, ci a încurajării”, a subliniat și purtătorul de cuvânt principal al Comisiei, Margaritis Schinas.

Anunțul reprezentanților CE contrazice declarațiile venite din partea Berlinului. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat marți că țările care se opun cotelor de repartiție a refugiaților ar trebui să primească mai puține mijloace financiare din partea Europei.

Thomas de Maiziere a precizat și că aprobă o propunere formulată în acest sens de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Țările membre UE nu au reușit luni, la Bruxelles, să se pună de acord asupra unui mecanism de repartiție a 120.000 de refugiați care se află în prezent în Italia, Grecia și Ungaria, propus de CE.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   reduceri