Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Comisia Europeană anunță un ajutor de 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei

CORONAVIRUS | Comisia Europeană anunță un ajutor de 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Feb 2020, 13:58
Foto: pixabay Externe

Comisia Europeană a anunțat, luni, un nou pachet de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro pentru a stimula pregătirea, prevenția și izolarea coronavirusului la nivel mondial. Banii vor contribui la detectarea și diagnosticarea bolii, la îngrijirea persoanelor infectate și la prevenirea infectării altor oameni. O parte dintre fonduri vor fi alocate imediat diferitelor sectoare, iar restul în următoarele luni, transmite Comisia, printr-un comunicat.

„Având în vedere evoluția rapidă a situației, suntem pregătiți să intensificăm măsurile de asistență. În acest sens, o misiune comună de experți ai Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ai Organizației Mondiale a Sănătății va pleca spre Italia săptămâna aceasta, pentru a sprijini autoritățile italiene”, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Din pachetul de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro:

  • 114 milioane de euro vor sprijini Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în special privind planul global de pregătire și de răspuns la nivel mondial. Scopul este stimularea demersurilor din domeniul sănătății publice care constau în pregătirea pentru situații de urgență și răspunsul în caz de urgență în țările cu sisteme de sănătate slabe și cu reziliență limitată. O parte din această finanțare se obține cu acordul autorităților bugetare ale UE.
  • 15 milioane de euro în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar din Senegal, pentru sprijinirea unor măsuri precum diagnosticarea rapidă și supravegherea epidemiologică.
  • 100 de milioane de euro, din care 90 de milioane de euro sunt destinate unui parteneriat public-privat cu industria farmaceutică în scopul dezvoltării unui vaccin, iar 10 milioane de euro sunt destinate unor proiecte de cercetare în epidemiologie, diagnosticare, terapii și gestionarea clinică a izolării și prevenției.
  • 3 milioane de euro sunt alocate Mecanismului de protecție civilă al UE, pentru zborurile de repatriere a cetățenilor UE din Wuhan, China.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana