Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană oprește infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale

Comisia Europeană oprește infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale

Un articol de: - 17 Oct 2014, 14:50
Comisia Europeană oprește infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale Externe

Comisia Europeană (CE) a oprit infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale. CE a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii unor directive privind sectorul gazelor naturale şi pe cel energiei electrice, informează Mediafax.

"Comisia Europeană a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene acte din care rezultă că ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri, Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară şi în ceea ce priveşte speţa pe gaze naturale", a precizat într-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Procedura de infringement împotriva României a fost iniţiată de CE în 2011 pentru faptul că Guvernul percepea tarife pentru tranzacţiile la importul şi exportul energiei electrice. Tarifele au fost eliminate la jumătatea anului trecut.

În ceea ce privește procedura de infringement în sectorul gazelor, aceasta a fost deschisă pentru că România nu putea asigura exportul. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a emis anul trecut o reglementare pentru a da posibilitatea exporturilor de gaze, pentru a opri infringementul.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana