Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană recomandă extinderea vacanței școlare de iarnă sau desfășurarea cursurilor online pentru prevenirea infectărilor COVID-19

Comisia Europeană recomandă extinderea vacanței școlare de iarnă sau desfășurarea cursurilor online pentru prevenirea infectărilor COVID-19

Un articol de: George Lupu - 02 Dec 2020, 16:48
Comisia Europeană recomandă extinderea vacanței școlare de iarnă sau desfășurarea cursurilor online pentru prevenirea infectărilor COVID-19 Foto: pixabay.com Externe

Comisia Europeană recomandă  statelor membre extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbători ca soluție pentru răspândirea pandemiei de COVID-19.

 

Recomandările Comisiei Europene privind desfășurarea orelor

 

 “Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada următoare sezonului sărbătorilor, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și a evitării aducerii infecțiilor în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”

România a închis toate școlile și  a dispus desfășurarea orelor online pe data de 9 noiembrie. Măsura va fi în vigoare cel puțin până pe data de 9 decembrie.

Alte măsuri recomandate de Executivul European vizează luarea în considerare pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă a „bulelor sociale din cadrul gospodăriei”, ceea ce înseamnă că oamenii sunt încurajați să petreacă zilele festivităților cu aceleași persoane cu care stau în locuințe pentru a reduce contactele sociale suplimentare.

De asemenea, Comisia recomandă ca în cazul unor ceremonii religioase, să fie luate în considerare evitarea serviciilor religioase ample sau utilizarea online, ori a transmiterii acestora prin TV sau a emisiunilor de radio.

 

Reacția BOR la recomandările Comisiei Europene

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Recomandările Comisiei Europene potrivit cărora slujbele religioase desfășurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă ar trebui realizate online în contextul accentuării pandemiei de COVID-19 nu pot duce la anularea ceremoniilor religioase de Crăciun, consideră Biserica Ortodoxă Română.

Potrivit unui comunicat de presă al BOR, Comisia Europeană nu poate decide în domeniul religios, în timp ce bisericile sunt conștiente de contextul actual dificil:  

“Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea și intensificarea protejării de noul coronavirus în viața socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru.