Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană respinge cererea României de a forța SUA și Canada să relaxeze regimul vizelor

Comisia Europeană respinge cererea României de a forța SUA și Canada să relaxeze regimul vizelor

Un articol de: - 10 Oct 2014, 22:45
Comisia Europeană respinge cererea României de a forța SUA și Canada să relaxeze regimul vizelor Externe

Comisia Europeană consideră că, în acest moment, nu este potrivită suspendarea dreptului cetățenilor americani și canadieni de a intra fără viză în state ale  Uniunii Europene în condițiile în care Statele Unite și Canada nu aplică aceleași înlesniri de acces României și altor patru state membre UE, potrivit unui raport adoptat vineri de CE.

Astfel, României i-a fost respinsă cel puțin temporar, acțiunea făcută la Comisia Europeană privind aplicarea unui regim de reciprocitate uniform între statele membre UE și țări terțe precum Canada și SUA, care nu aplică uniform, față de toți membrii UE, regimul de acces al cetățenilor europeni pe teritoriile american și canadian.

„Comisia consideră că, în acest stadiu, nu ar fi oportun să se suspende scutirea de la obligativitatea vizelor pentru anumite categorii de resortisanți ai țărilor terțe în cauză”, a informat Direcția Generală Afaceri Interne a Comisiei Europene.

Bruxelles-ul a adoptat vineri un raport de evaluare a situației de non-reciprocitate cu anumite țări terțe în materie de vize.

Non-reciprocitatea vizelor se referă la cazurile în care cetățeni ai unei țări non-UE se bucură de călătorii fără vize în UE, dar aceste țări cer cetățenilor unora dintre statele UE să obțină vize pentru a călători pe teritoriul lor.

La începutul anului, CE a fost notificată de Bulgaria, Croația, Cipru, Polonia și România cu privire la faptul că cetățenii lor sunt obligați să ceară vize când călătoresc în următoarele țări terțe: Australia, Brunei, Canada, Japonia și Statele Unite ale Americii. 

Citeşte mai multe despre:   CE,   Comisia Europeana,   vize,   UE