Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană va cumpăra alte 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer

Comisia Europeană va cumpăra alte 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 20:39
Comisia Europeană va cumpăra alte 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Comisia Europeană va încheia zilele următoare un nou contract cu Pfizer / BioNTech pentru achiziția a încă 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19. Uniunea Europeană înclină tot mai mult spre vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, cum sunt serurile de la Pfizer și Moderna, în detrimentul celor cu vector viral, precum AstraZeneca sau Johnson & Johnson. 

De altfel, recent, UE a renunțat să mai cumpere 300 de milioane de doze de la AstraZeneca şi Johnson & Johnson, după cum a declarat un oficial european de rang înalt pentru Reuters.

 

Comisia Europeană va mai cumpăra doze de vaccin Pfizer

 

Executivul comunitar va semna în zilele viitoare un contract pentru achiziția a încă 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer. Ele vor fi livrate începând din acest an și până în 2023 şi vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane

„Contractul va asigura dozele necesare pentru injecţii de consolidare care să sporească imunitatea”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, potrivit Reuters.

Oficialul european a precizat apoi că obiectivul UE este imunizarea a 70% din populaţia sa adultă până la sfârşitul verii.

Până acum, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech.

În schimb, se pare că Uniunea Europeană a renunțat să mai cumpere 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca şi Johnson & Johnson, posibilitate care era prevăzută în contractele încheiate cu cele două companii. Anunțul a fost făcut de un oficial european de rang înalt pentru agenția Reuters.

În privința vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson există temeri că ar provoca cheaguri de sânge din cauza metodei pe care cele două se bazează - vectorul viral. Situația nu este valabilă în cazul vaccinurilor dezvoltate de Pfizer - BioNTech și Moderna, care folosesc o altă tehnică numită ARN mesager.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Totuși, Agenția Europeană a Medicamentului a transmis vineri, din nou, că beneficiile vaccinării cu AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile. Potrivit unui nou studiu, eficiența serului crește odată cu vârsta persoanei imunizate.